PROMOCIJA KNJIGE “EMIR KUSTURICA – POETIKA PORICANjA SMRTI”

PROMOCIJA KNJIGE “EMIR KUSTURICA – POETIKA PORICANjA SMRTI”

484
0
Podeli

Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo organizuje predstavljanje knjige „EMIR KUSTURICA – POETIKA PORICANjA SMRTI“ kraljevačkog autora Ivana Novčića. Promocija će se održati u četvrtak 28. aprila u 19 časova u Svečanoj sali Gradske uprave.
O knjizi će govoriti satiričar Zoran Tucaković i autor Ivan Novčić, a delove iz knjige čitaće Ivona Živković. Osim o estetici filmova Emira Kusturice, govoriće se i o krizi srpskog filma. Na programu će biti i inserti iz filmova.
„Ova knjiga izgrađena je na tri plana: na prvom, na kojem se analiziraju bitni simboli i signali u semiološkom smislu koje reditelj svesno ili nesvesno šalje primaocima; na drugom, koji se bavi analizom filmova za koje autor smatra da su rediteljeva najviša dostignuća; i trećem, koji se bavi izvesnim uticajima na reditelja, a koji dolaze iz književnog, likovnog, filmskog i iz sveta umetnosti uopšte. Sva tri plana povezuje jedna posebna poetika poricanja smrti koja je dominantna u Kusturičinim filmovima“, navodi Ivan Novčić u svojoj knjizi.
Ivan Novčić piše poeziju, prozu i bavi se esejistikom. Do sada je objavio dve knjige pesama: „Amputacija duše“ i „Šifarnik stradanja“.

Nema komentara

Ostavite komentar