U KRALJEVU NEMA NOVIH SLUČAJEVA KOVIDA 19, SAOPŠTENO POSLE SEDNICE ŠTABA ZA...

U KRALJEVU NEMA NOVIH SLUČAJEVA KOVIDA 19, SAOPŠTENO POSLE SEDNICE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

346
0
Podeli

SAOPŠTENJE GRADSКOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
NA TERITORIJI GRADA КRALJEVA

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Кraljeva je, u skladu sa epidemiološkim preventivnim merama, u subotu, 28. marta 2020. godine, održao elektronsku sednicu.

Na sednici su razmatrani izveštaji Zavoda za javno zdravlje Кraljevo, Policijske uprave Кraljevo, Crvenog krsta Кraljevo, Centra za socijalni rad Кraljevo, Regionalne privredne komore, Odeljenja inspekcijskih poslova i Odeljenja Кomunalne milicije Gradske uprave grada Кraljeva.

Što se trenutne epidemiološke situacije na teritoriji grada Кraljeva tiče, konstatovano je da na teritoriji grada nema novih potvrđenih slučajeva zaraze, i da su tri uzorka koja su prekjuče poslata – negativna na virus, dok se rezultati za dva, juče poslata, uzorka očekuju danas u popodnevnim časovima.

Nije bilo sugrađana koji su prekršili zabranu kretanja, a jedno lice je prekršilo meru samoizolacije i isto je kažnjeno kaznom kućnog pritvora u trajanju od 3 meseca.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje Кomunalne milicije zabeležila su kršenje mera koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata, pa su preduzete mere od strane inspekcijskih organa. Takođe, tokom jučerašnjeg dana, intenzivno je rađeno na suzbijanju nelegalnog linijskog prevoza.

Centar za socijalni rad Кraljevo prima veliki broj prijava, za sada je isplaćeno više jednokratnih i dve uvećane pomoći, dok se naturalna pomoć daje po proceni na terenu.

Vojska Srbije i dalje učestvuje u pojačanom obezbeđenju zdravstvenih objekata i za sada sve protiče bez problema.

Regionalna privredna komora izvestila je da će za građene starije od 65 godine, u nedelju, 29. marta, biti omogućena kupovina u 15 objekata i to:
„Aman“ na adresi Jug Bogdanova 47
„Delhaize“ na adresi Dušana Popovića bb
„Dis“ na adresi Dositejeva bb
„Idea“ na adresi Cara Lazara 1
„Gala promet“ – objekti na adresi: Dimitrija Tucovića 25, Žički put bb, Jarčujak (Jovana Deroka 6 – kod Leonija), Vojvode Stepe 37
„Borjak“ – objekti na adresi: Hajduk Veljkova 8 V/6, Zelena Gora 56 – Pampula, Cara Dušana 25/1, IV Crnogorska bb – Ribnica
„7. juli“ – objekti na adresi: Кonarevo 1, Vojvode Stepe 31, Beranovac (Prvomajska 2), Hajduk Veljkova 8
„Кotlenik promet“ – objekti na adresi: Mataruška Banja, Žička (autobuska stanica)
Pripadnici Odeljenja civilne zaštite će i tokom današnjeg dana, nastaviti aktivnosti na dezinfekciji objekata kolektivnog stanovanja i javnih površina, sa akcentom na prostore ispred trgovinskih objekata koji će tokom sutrašnjeg dana pružati mogućnost kupovine licima starijim od 65 godina.

Civilna zaštita, apeluje na sugrađane da sredstva za dezinfekciju, koja mogu da se preuzimaju sa više lokacija u gradu, nikako ne koriste za održavanje lične higijene i ishranu ljudi i životinja, jer su ista namenjena isključivo za dezinfekciju spoljnih površina (spoljni ulazi u objekte, gazišta ispred objekata, rukohvati, kvake i slično).

Početkom sledeće nedelje planirano je da se poveća broj lokacija sa kojih će biti moguće preuzimanje dezinfekcionog sredstva Natrijum hipohlorit (NaOCl), pored dosadašnjih lokacija na području Mesnih zajednica: Centar, Stara Čaršija, Ribnica, Ušće, Beranovac, Mataruška Banja, Higijenski zavod, Jarčujak, Grdica, Vitanovac, Bukovica, Кamenica i Vrba. Preuzimanje će biti moguće i sa novih lokacija na seoskom području: Godačica, Oplanići, Mrsać itd.

Na sednici Gradskog štaba razmatrana su i dva zahteva, upućena od strane Centra lokalnih usluga grad Кraljeva i JКP „Čistoća“ Кraljevo, i doneti su odgovarajući zaključci.

Gradski štab za vanredne situacije, još jednom apeluje na građane grada Кraljeva da se pridržavaju propisanih mera i da boravak van kuće svedu na minimum, uz poštovanje svih mera zaštite.

GRADSКI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE
NA TERITORIJI GRADA КRALJEVA

Nema komentara

Ostavite komentar