U POSLEDNJA 24 ČASA JOŠ 3 SMRTNA SLUČAJA I 111 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM...

U POSLEDNJA 24 ČASA JOŠ 3 SMRTNA SLUČAJA I 111 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM U SRBIJI

233
0
Podeli

U Srbiji je u poslednja 24 sata preminulo još troje ljudi od koronavirusa, pa se ukupan broj žrtava popeo na 31. Zabeleženo je još 111 novozaraženih. Ukupno je 1.171 potvrđeni slučaj Kovida-19. U 18 sati je sastanak kriznih štabova, nakon kojeg će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiti javnosti.

Od poslednjeg izveštaja testirano je 637 uzoraka.

Zamenica direktora “Batuta” Darija Kisić Tepavčević je, gostujući u Vestima RTS-a, rekla da se nalazimo se pri kraju četvrte nedelje i da se može videti poslednjih dana da su veći brojevi.

“Ako poredimo sa drugim zemljama, činjenica je da taj rast nije eksponencijalan. A na pitanje da li smo mogli da sprečimo većinu infekcija i smrtnih ishoda, odgovor je da jesmo. Zato u narednom periodu moramo da učinimo sve da maksimalno sprečimo obolevanje i umiranje”, navela je Kisić Tepavčevićeva.

Prema njenim rečima, kada je u pitanju mišljenje struke, idealno bi bilo da niko od nas nikuda ne ide i da ovaj virus više ne nađe mesta gde će se razmnožavati.

“Svakodnevni život u uslovima vanrednog stanja mora da se obavlja, ali u limitiranim uslovima, tako da će se sigurno pronaći odgovarajuće mere da se smanje aktivnosti ali da se one ipak obavljaju”, istakla je zamenica direktora “Batuta”.

Ambulante infektivnih klinika su, kako je ukazala, bile prepune, a da dve trećine svih pacijenata koji su se javili nije trebalo tu da dođu.

U ambulantama za Kovid-19 će se, dodaje, raditi trijaža onih kojima je potrebno testiranje i smeštaj u bolnice tercijarnog tipa.

Nema komentara

Ostavite komentar