Preminulo još 57 osoba, novozaraženih 7.818

Preminulo još 57 osoba, novozaraženih 7.818

693
0
Podeli

U Srbiji je u u poslednja 24 sata registrovano 7.818 novovozaraženih koronavirusom od 20.514 testiranih osoba, a preminulo je 57 pacijenata.

Od početka epidemije borbu sa kovidom 19 izgubile su 2.062‬ osobe.

U bolnicama je 8.317 ljudi, a na respiratorima se nalazi 289 pacijenata.Epidemiolozi upozoravaju da se kovid ne sme lečiti samostalno kod kuće, jer stanje pacijenta može veoma brzo da se pogorša. Lekari apeluju da se, odmah posle pojave prvih simptoma, ode na pregled u kovid ambulantu.

Ivanuša: Situacija teška, ovo možda vrh trećeg talasa u Srbiji

Epidemiološka situacija u Srbiji je teška, kaže direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša i navodi da je Srbija možda sada na vrhu trećeg talasa epidemije koronavirusa.

Ivanuša je rekao da se usporio rast novoobolelih na dnevnom nivou, da bi ovo mogao biti vrh trećeg talasa i da će se to videti do kraja nedelje.

“Bez obzira da li smo na vrhu trećeg talasa, situacija je i dalje veoma ozbiljna. Svakodnevno vidimo između šest i osam hiljada novoobolelih i to su velike brojke. Znamo da iza toga sledi veliki broj hospitalizacija i veliki broj umrlih”, rekao je Ivanuša za Tanjug

Nema komentara

Ostavite komentar