Vučić: Građani Srbije, Evropa i svet biće šokirani detaljima istrage protiv organizovanog...

Vučić: Građani Srbije, Evropa i svet biće šokirani detaljima istrage protiv organizovanog kriminala

642
0
Podeli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će građani Srbije, cela Evropa i ceo svet biti šokirani kada budu čuli detalje istrage protiv organizovane kriminalne bande.

Vučić je, gostujući na TV Prva, kazao da je sednica Nacionalnog saveta bezbednosti otkazana juče zbog formalnopravnih problema, jer se čekaju dodatna veštačenja, da ne bi sutra neko rekao da to što je pokazano građanima ne može da se koristi u dokaznom postupku.

Vučić je istakao da je važno da država pobedi u toj borbi u šta je, kaže, uveren, kao i da će svačije dete, svaki građanin biti zaštićen od onih koji su mislili da su jaki i da mogu da izvrše najgnusnije zločine, jer imaju “nečija leđa”.

Upozorio je da će, kada budu pokazivani materijali, biti potrebno da se sklone deca, a da će građani moći da vide i čuju, ko se sve zaklinjao na vernost kriminalcima.

“Nova saznanja će pokazati sa kim smo imali posla”
Vučić je naveo da će kada budu obelodanjena nova saznanja do kojih su došli državni organi u borbi protiv organizovanog kriminala pokazati “sa kim smo imali posla”, ali da će to pokazati i sposobnost, hrabrost i odgovornost države.

Kako je rekao, govorili su da su svi ti kriminalci bliski Vučiću, pa se pokazalo da su ti “bliski” pohapšeni.

Vučić je naglasio da se upravo po tome razlikuju ozbiljne države od onih koje to nisu, i naveo da se sada ispituje i umešanost stranog faktora i ko je sve to na različite načine podržavao, kao i kriminal u okviru carine.

“Udžbenike iz srpskog jezika, istorije i geografije pisaće država”
Vučić je najavio da će početkom nedelje podneti inicijativu da samo država može da pravi udžbenike srpskog jezika, istorije i geografije.

“Srpsku istoriju i geografiju pisaće samo država Srbija”, naveo je predsednik.

Vučić je kazao da zna da će zbog te inicijative biti napada od tajkuna i pojedinih ambasadora, koji će tvrditi da narušava slobodu tržišta.

NJima je poručio da mogu da se žale Ujedinjenim nacijama, Evropskoj uniji, i bilo kome drugom, ali da to neće promeniti odluku.

Vučić je rekao da ne može više biti da se uči o Jasenovcu deset minuta na jednom času.

“Sada neće drugi da tumače našu istoriju. Neka njima i njihovoj majci oduzmu dete pa neka kažu da je to dobro”, poručio je Vučić.

“Izbori će biti sledeće godine, u skladu sa zakonom”
Vučić je naveo da će izbori biti održani na vreme, to jest sledeće godine, u skladu sa zakonom.

Naveo je kako je čuo da njegovi politički protivnici govore “kako je Vučić podelio novac građanima pa će da zakaže izbore za novembar ili decembar”, kao i da je “opoziciji navodno nešto obećao nemački CDU”.

Predsednik ističe da država stalno deli novac građanima, kao i da opoziciji nije niko i ništa obećao i da se ništa neće desiti, pošto je Srbija sloboda i nezavisna zemlja, koja ima slobodarskog predsednika i vladu.

To su nama najvažnije vrednosti i neće nama niko spolja određivati kada ćemo da imamo izbore, poručio je predsednik.

Nema komentara

Ostavite komentar