SMANJUJE SE BROJ NOVOZARAŽENIH U KRALJEVU

SMANJUJE SE BROJ NOVOZARAŽENIH U KRALJEVU

1016
0
Podeli

 

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, u  poslednja 24 časa testirano je ukupno 256 uzoraka brisa. Ukupan broj novoregistrovanih slučajeva infekcije SARSCoV-2 virusom je 8.  Podaci ZZJZ pokazuju da je ukupan broj potvrđenih slučajeva virusa od početka epidemije  19 093.  Stabilnija epidemiološka situacija je i u Raški gde je u poslednja 24 sata prisustvo virusa potvrđeno kod  1 osobe.

Od poslednjeg izveštaja, u Opštoj bolnici „Studenica“ Kraljevo, hospitalizovano je 9 pacijenata. Na intezivnoj i poluintezivnoj nezi su 4 pacijenata od toga je intubiran 1 pacijent, na mehaničkoj ventilaciji su 3 pacijenta.

 

Nastavlja se imunizacija građana protiv koronavirusa  na punktovima u Hali sportova redovnom drugom  dozom Sinopharma,Sputnjika Phizera i Astra zeneka  od 08-20h. Uporedo radi se vakcinacija svih lica bez termina  raspoloživim vakcinama-Sinopharm,Phizer,Astra Zenekom.

U Hali sportova po preporuci izabranog pedijatra mogu se vakcinisati  osobe od 16 i 17 godina Phizer vakcinom a sve u skladu sa novim Stručnim Metodološkim Uputstvima vakcinacije covid-19.

 

Nema komentara

Ostavite komentar