Vučić: Penzioneri u februaru dobijaju po 20.000 dinara od države

Vučić: Penzioneri u februaru dobijaju po 20.000 dinara od države

852
0
Podeli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će penzioneri krajem februara dobiti 20.000 dinara od države.

Mi ćemo u februaru, najkasnije početkom marta da uplatimo veliki iznos svakom penzioneru u Srbiji, od države će da dobiju 20.000 dinara – rekao je Vučić na RTS- u i dodao da će pre toga “značajno biti povećane penzije, “u iznosu od oko pet odsto”.

On se osvrnuo i na odluku ukidanja granica sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

– Mislim da je u Makedoniji doneta istorijska odluka. Sa toliko strasti i uverenja ćemo prionuti na posao. Mnogo toga je potrebno da se uradi da bi do 2023. uspeli da ostvatimo “Otvoreni Balkan”. Milion stvari morate da uradite, da obavite da bismo omogućili ljudima da kad idu u Makedoniju i Albaniju da ne vide granicu.

– Otvoreni smo i za druge iz regiona, ali to je na njima. Mi nećemo vršiti pritisak. Mi radimo ono što možemo najbolje za svoju zemlju – objasnio je predsednik.

Aleksadnar Vučić govorio je i o ekonomskom rastu.

Stopa rasta za drugi kvartal je procena 13,4 odsto. Istovremeno, kada saberemo ovu i pretgodnu ogdinu imaćemo rast od +6, to neće imati niko u Evropi. Bićemo u ove dve godine najuspešniji u Evropi. Taj rast nam donosi sve – dodao je Vučić.

Predsednik je, govoreći o do sada najavljivanoj pomoći građanima, najavio da će penzionerima od 20. do 22. septembra biti isplaćeno po 50 evra, a svi građani će sredinom novembra dobiti po 30 evra. Uoči praznika, između 13. i 15. decembra, svim punoletnim građanima biće isplaćeno još po 20 evra.

Najavio je i povećanje minimalca.

Naša ideja je da minimalac bude 35.012 dinara, više od 300 evra – naveo je predsednik.

Najavljena poseta “Geoksu”

Gostujući na RTS-u Vučić se dotakao i problema kompanije “Geoks”.

–  Što se tiče Geoksa, dve stvari su tu važne, morali smo prvo da privlačimo investitore, danas imamo kapitalne investicije, danas je drugačije, ali pomoću subvenicja smo imali zaposlene. Što se tiče radnika Geoksa , u 15. ili 20. septembra idem u Vranje, većina radnika će dobiti posao, razgovaramo sa Nemcima i Turcima, imaće i veće plate. Rešićemo taj problem.

Nema komentara

Ostavite komentar