Vučić: Očekujem da Kvinta jasno osudi ponašanje Prištine, ne smemo da upadnemo...

Vučić: Očekujem da Kvinta jasno osudi ponašanje Prištine, ne smemo da upadnemo u klopku

626
0
Podeli

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je tokom dana imao višesatne razgovore kako sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, tako i sa ambasadorima zemalja Kvinte nakon odluke Prištine da ne dozvoli održavanje izbora zakazanih za 3. april na teritoriji KiM. Predstavnici Srba za KiM za petak najavljuju mirne proteste, a predsednik Vučić poziva na dodatno strpljenje.

Predsednik Vučić je tokom obraćanja medijima rekao da su predstavnicima Srba sa KiM gotovo jednoglasno tražili da istupe iz svih prištinskih institucija, ali i da 435 policajaca na severu napusti regionalnu policiju.

“Ja sam ih zamolio samo, postavio jedno pitanje – ok, uradimo to danas, šta je dan posle? Nije problem, prebacićemo na sebe finansijski teret ali dan posle je plašim se da bismo mogli da uđemo u začarani krug ratnih sukoba bez kraja i zato sam zamolio za dodatno strpljenje i da nastavimo razgovore oko 8, 9. aprila“, kaže Vučić.

Dodao je i da je o odluci Prištine obavestio ambasadore zemalja Kvinte od kojih, kako kaže, očekuje oštru osudu.

Najavio je da će za izbore 3. aprila biti pripremljena posebna biračka mesta u susednim opštinama u centralnoj Srbiji, na kojima će moći da glasaju građani sa KiM.

Takođe, dodaje, u narednim danima biće još sastanaka sa predstavnicima Srba sa KiM.

Dalibor Jevtić poručio je da će Srbi sa KiM u petak otpočeti sa mirnim protestima nakon odluke Prištine.

Nema komentara

Ostavite komentar