Srpska napredna stranka je i ove godine proslavila stranačku slavu Svetu Petku

Srpska napredna stranka je i ove godine proslavila stranačku slavu Svetu Petku

660
0
Podeli

Članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Nina Mitić čestitala je stranačku slavu Svetu Petku svim članovima, simaptizerima stranke, ali i svim pravoslavnim vernicima.

– Neka nam ova svetiteljka, zaštitnica žena, siromašnih i bolesnih pomogne za dobro zdravlje, sabornost, uspeh i slogu na svim poljima, poručila je Nina Mitić. Ona je posebno istakla da je današnji dan i prilika da se podsetimo značaja uloge žena u našem društvu i naglasila da je nova srpska vlada izuzetan primer rodne ravnopravnosti. Prosek žena u našoj vladi viši je od evropskog proseka i možemo biti ponosni što će na čelu čak 10 ministarstava biti pripadnice lepšeg pola, ističe Mitićeva. Pažnja koja se poklanja položaju žena u Srbiji nije ostala neprimećena ni u svetu, o čemu svedoči i ocena američke agencije Blumberg da je novom raspodelom ministarskih funkcija u vladi, Srbija među 10 zemalja sveta s najboljim balansom kada je u pitanju rodna ravnopravnost u izvršnoj vlasti – ocenila je članica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Nina Mitić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, takođe je uputio srdačne čestitke svima koji slave Svetu Petku, i poručio da će SNS nastavi ti da se i dalje bori i zalaže za dobrobit svih građana Srbije.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je svim, kako kaže dragim ”naprednjacima” da nikada ne zaborave put koji je SNS prošla od njenog osnivanja 2008. godine pa sve do danas.

– Uvek je dobro setiti se početka 2008. godine i svega onoga kroz šta smo sve prolazili do današnjeg dana. Ne možete ljubiti Gospoda ako ne volite brata svoga, ako se ne čuvate međusobno, nemojte očekivati da vas drugi cene. Radite, pitajte, nemojte da mislite da sve znate i da ste sve postigli. Život nije sprint nego maraton, i mi svi zajedno moramo voditi računa o državi i građanima, i ti interesi moraju biti iznad stranačkih interesa, a mi se ne bojimo ni kriminalaca ni tajkuna, ni političara koji su alavi na njihov novac, jer imamo podršku građana da razvijamo i učinimo Srbiju boljom, snažnijom i jačom – rekao je povodom stranačke slave Svete Petke potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vladimir Đukanović, narodni poslanik, poželeo je svim članovima SNS i pravoslavnim vernicima srećan veliki praznik – Svetu Petku.

 

Nema komentara

Ostavite komentar