“SKENER 2”: U KRALJEVU UHAPŠENA I POŠTANSKA SLUŽBENICA

“SKENER 2”: U KRALJEVU UHAPŠENA I POŠTANSKA SLUŽBENICA

2143
0
Podeli

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su i zadržali A. G. (1977) iz Kraljeva, zaposlenu na šalterskim poslovima u JP „Pošta Srbije“, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela pronevera i falsifikovanje službene isprave.
Sumnja se da je ona od 1. januara 2011. do 1. marta 2016. godine, u celosti ili delimično prisvajala novac od klijenata koji joj je bio poveren u radu u JP „Pošta Srbije“, RJJ “Kraljevo, Čačak, Priština“, koji su na isturenom šalteru Pošte u zgradi Osnovnog suda u Kraljevu, vršili uplate na ime plaćanja sudskih taksi (za overe ugovora, rukopisa, prepisa i potpisa), a kojima je kao dokaz o izvršenom plaćanju sudske takse, predavala naloge za uplatu iz ranijeg perioda po kojima je već bilo izvršeno plaćanje sudske takse od strane drugih lica, a koje je štampala u većem broju primeraka.
Osumnjičena se tereti da je na taj način za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 17.731.063,00 dinara, a nanela štetu budžetu Republike Srbije u ovom iznosu.

Nema komentara

Ostavite komentar