SARADNJA POLICIJE I KRALJEVAČKIH VRTIĆA

SARADNJA POLICIJE I KRALJEVAČKIH VRTIĆA

2806
0
Podeli

Mališani iz kraljevačkih vrtića „Ratarska kapija“ i „Zvezdani gaj“ imali su priliku da se upoznaju sa policajcima koji čuvaju njihov grad, njihovim radom, ali i da dobiju odgovore na sva pitanja i saznaju kako izgleda radni dan jednog policajca.
Prilikom posete vrtiću „Ratarska kapija“, policajci su naučili decu koji broj da pozovu ako im je potrebna pomoć, prikazali deo opreme koju koriste i službeno vozilo. Mališani su policajce „zasuli“ pitanjima, a najviše ih je interesovalo da li policija hapsi decu koja nisu dobra. Mnogi od njih poželeli su da kad porastu jure „nevaljalce“. U saradnji sa rukovodstvom vrtića, organizovan je likovni konkurs na temu „Zanimanje – policajac“, a deca su na kreativan i maštovit način odgovorila na zadatu temu. Tako su se na crtežima našli nasmejani policajci i policajke u uniformi i automobili sa rotacijama.
Likovni radovi bili su izloženi u holu zgrade Policijske uprave u Kraljevu, koju je posetilo oko 100 mališana, a kao uspomenu na drženje kući su poneli bojanke „Moj drug policajac“, a autori najboljih radova i kačkete sa natpisom “Ja sam pobednik“. Deca su policajcima poklonila ramove za slike koje su sami napravili, sa zajedničkim fotografijama iz vrtića.
Mališani iz vrtića „Zvezdani gaj“ posetili su Policijsku ispostavu Ribnica. Njihovu pažnju najviše je okupirao motor koji koristi saobraćajna policija, a i oni su, kao i drugari iz drugog vrtića, na poklon dobili bojanke na temu policije.
„Ovakav način rada značajan je kako bi se deci prenela poruka da je policajac uvek tu da ih zaštiti i da uvek mogu da mu se obrate za pomoć“, naveo je Milan Miladinović, oficir u Odeljenju policije Policijske uprave u Kraljevu.

Nema komentara

Ostavite komentar