PROGRAM FESTIVALA “MAGLIČ” ZA SUBOTU 04. JUN

PROGRAM FESTIVALA “MAGLIČ” ZA SUBOTU 04. JUN

994
0
Podeli

Kulturni centar „Ribnica“ Kraljevo u subotu 4. juna u 14 časova organizuje predstavu za decu u Kraljevačkom pozorištu. Šta se sve može dogoditi u ruskim bajkama kada jedna mala devojčica Maša krene u akciju, videćete u predstavi „Kroz svet ruskih bajki“ autorke Marine Galogaže. Predstavu izvodi novosadsko pozorište „Sunčani zečić“. Ulaz je besplatan.
U foajeu Svečane sale Gradske uprave u 18 časova biće predstavljena tradicionalna ruska kuhinja. Slane i slatke palačinke, tradicionalni ruski džemovi od jagode, breskve i dunje, piroške – samo su neka od jela koja će biti predstavljena.  Tu će se neizbežno naći i čaj iz samovara, kao i poznato rusko jelo od heljde, jer je ova žitarica još od drevnih vremena jedna od osnovnih namirnica naroda Rusije.
Na Trgu srpskih ratnika u 20 časova nastupiće Hor Ruskog doma iz Beograda pod rukovodstvom Natalije Dojčinović. Hor će se predstaviti najlepšim ruskim patriotskim i narodnim pesmama.
U 21 čas nastupiće Folklorni ansambl „ Karanovac“ iz Kraljeva pod rukovodstvom Marka Ljubojevića. Na repertoaru će biti igre iz raznih krajeva Srbije, a ženska pevačka grupa izvešće četiri kompozicije. U 22 časa predstaviće se Folklorni ansambl „Suvenir“ iz Voskresenska iz Rusije. Ansambl će izvesti različite narodne i stilizovane igre i kompozicije, koje oslikavaju osobenosti multinacionalne kulture Rusije.

Nema komentara

Ostavite komentar