NA LOVE FESTU 83 ZAPLENE

NA LOVE FESTU 83 ZAPLENE

421
0
Podeli

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeli su pojačane, prvenstveno preventivne, aktivnosti tokom muzičke manifestacije „Lav fest“, koja je održana u Vrnjačkoj Banji od 4. do 7. avgusta i realizovali 83 zaplene supstanci za koje se sumnja da su opojne droge marihuana, „spid“, „ekstazi“, LSD, hašiš, tablete narkotičkih analgetika i drugo.

Na festivalu, kome je prisustvovalo više desetina hiljada domaćih i stranih gostiju, ostvareno je povoljno stanje bezbednosti, nisu registrovana teža krivična dela. Nisu registrovani prekršaji iz oblasti javnog reda, kao ni saobraćajne nezgode.

Protiv 85 osoba, među kojima su tri maloletnika i četiri strana državljanina od koji je oduzeta opojna droga, biće podnete krivične prijave.

Najveću pojedinačnu zaplenu, policija je realizovala kada je od lica (1994) iz Šida, uz potvrdu oduzela vagicu za precizno merenje i 23 paketića sa oko 30 grama biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Zbog sumnje da je izvršio isto krivično delo, zadržan je do 48 sati i državljanin Bosne i Hercegovine (1994), kod kojeg je policija pronašla 17 tableta „ekstazija“ i manju količinu opojne droge marihuane i „spida“.

Za vreme „Lav festa“ dve osobe su zadržane do 12 sati, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Nema komentara

Ostavite komentar