IZLOŽBA “SUNCOKRET, ASIMO I MAČKA” ISIDORE FIĆOVIĆ

IZLOŽBA “SUNCOKRET, ASIMO I MAČKA” ISIDORE FIĆOVIĆ

959
0
Podeli

U sredu, 31. avgusta u 20 časova u Galeriji Kulturnog centra u Ribnici biće otvorena izložba radova akademske slikarke Isidore Fićović.
Izložba “Suncokret, Asimo i mačka” predstavlja seriju novonastalih slika, gde slika kao medij sažima iskustvo rada na master programu tokom poslednje četiri godine u različitim sredinama i zemljama: Austriji (Interface Culture, Kunstuniversitӓt Linz), Turskoj (Bilgi University) i Japanu (IAMAS, Institute of Advanced Media Arts and Sciences).
Tematski, predstavljene slike se bave odnosom prirode i nauke, spajanjem motiva cveća i elektronskih delova kao što su tranzistori, kondenzatori, konektori i druge elektronske komponente. Isprepletane linije i stilizovane forme prirodnih i cvetnih motiva, oplemenjuju dehumanizovan i hladan materijal elektroniskih delova na pojedinim slikama.
Isidora Fićović diplomirala je i magistrirala na slikarskom odseku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof.Čedomira Vasida. Od 2001. godine izlaže na brojnim samostalnim i grupnim izložbama i festivalima u Srbiji, Austriji, Turskoj, Italiji, Americi, Danskoj, Švajcarskoj, Engleskoj, Nemačkoj, Sloveniji, Švedskoj, Japanu itd. Članica je ULUS-a od 2002. godine.

Nema komentara

Ostavite komentar