IZLOŽBA „O TRAJANJU“ – LJUBICA TRIFUNOVIĆ

IZLOŽBA „O TRAJANJU“ – LJUBICA TRIFUNOVIĆ

1088
0
Podeli

U Galeriji Kulturnog centra u Ribnici, u sredu 14. septembra u 20 časova, biće otvorena izložba „O trajanju“ autorke Ljubice Trifunović, mlade umetnice iz Kraljeva.
Čovek je vremenom ograničeno biće. Sasvim je racionalno i prihvatljivo da zato teži što dužem trajanju. Ako sagledamo planinu kao nešto postojano, arhetip večnog, budući da se i ona menja kroz vreme, ali ostaje tu gde jeste – dakle traje, onda zaključujemo da čovek težeći večnom, pokušava da je oponaša. Uči o prirodi, jer je ona – planina, sa aspekta naše prolaznosti konstantna.
Nasuprot večnosti stoji trenutak. Publika danas traži kratku, površnu informaciju, lak prikaz jednak trenu, koji je već zamenjen sledećim. Trajanje kroz vreme je zanemareno. Oni koji se ne obaziru na ove činjenice, postaju površni.
Trajanje jeste planina. Može biti i težnja i izazov.
Ljubica Trifunović rođena je 1994. godine u Kraljevu. Diplomirala je osnovne akademske studije slikarstva 2016. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Gordana Nikolića. Učestvovala je na 12 grupnih izložbi. Ovo je njena prva samostalna izložba.

Nema komentara

Ostavite komentar