POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA

POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA

820
0
Podeli

Pripadnici saobraćajne policije Policijske uprave Kraljevo su u noći između petka i subote, sproveli regionalnu akciju pojačane kontrole saobraćaja na području grada Kraljeva i opština Vrnjačka Banja i Raška, usmerenu na kontrolu psihofizičkog stanja vozača – otkrivanje saobraćajnih prekršaja upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci i drugih težih prekršaja.
Sprovodeći ovu akciju, kontrolisali su 209 vozila i vozača i tom prilikom sankcionisali 19 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, pet upravljanje vozilom koje je neupisano u jedinstveni registar i bez propisanih tablica i po jedan prekršaj upravljanje vozilom u vreme trajanja zaštitne mere i nekorišćenje sigurnosnog pojasa.
Sprovodeći kontrolu, iz saobraćaja je isključeno 20 vozača, od kojih 19 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Šest vozača koji su vozilom upravljali pod dejstvom alkohola zadržano je do istrežnjenja, a najduže do 12 sati jer su u krvi imali više od 1,2 promila alkohola i oni će, po isteku zadržavanja, biti privedeni sudiji za prekršaje.
Apelujemo na građane da se pridržavaju propisa iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, a posebno da ne voze u alkoholisanom stanju, jer je to, uz prekoračenje brzine, najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.
Policijski službenici će i dalje nastaviti sa permanentnom kontrolom saobraćaja i najoštrije sankcionisati prekršaje.

Nema komentara

Ostavite komentar