PREMINULA SNEŽANA ČEKANOVIĆ

PREMINULA SNEŽANA ČEKANOVIĆ

1047
0
Podeli

U Kraljevu je danas u 65. godini preminula Snežana Čekanović, nekadašnji novinar “Ibarskih novosti”, urednik u Radio i Televiziji Kraljevo,a potom i u Dopisništvu RTS – a u Kraljevu. Snežana Čekanović je ostavila neizbrisiv trag u ovom gradu, prva žena istinski doajen novinarstva grada na Ibru. Pamtićemo je po profesionalnom odnosu prema poslu i kolegama i ogromnoj ljubavi koju je imala za novinarstvo. Nije postojao sagovornik do kojeg nije mogla da dođe i da ga «izrešeta» pitanjima.
Snežana je rođena u Kraljevu 1953. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu, a Fakultet političkih nauka završila je u Beogradu.
Karijeru je, po povratku sa studija počela u kraljevačkim “Ibarskim novostima”, gde je bila urednik novinskih rubrika. Bila je potom i urednik na Radio Kraljevu, a onda i urednik informativnog programa Televizije Kraljevo. Pet godina, pre odlaska u invalidsku penziju, provela je na mestu novinara u Dopisništvu Radio Televizije Srbije u Kraljevu.
Snežana Čekanović biće sahranjena sutra u 12 časova na Starom kraljevačkom groblju, kada će se od nje poslednji put oprostiti rođaci, prijatelji, kolege i svi oni koji su je voleli i poznavali.

Nema komentara

Ostavite komentar