DODATAK ZA PENZIONERE U PRVOJ POLOVINI APRILA, NAJAVIO VUČIĆ

DODATAK ZA PENZIONERE U PRVOJ POLOVINI APRILA, NAJAVIO VUČIĆ

858
0
Podeli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti u 18 časova.

Vučić najavio je kada će biti isplaćen dodatak za penzionere i šta će im stići na kućnu adresu, ali i apelovao na sve poslodavce.

– Ja sad znam i pratim koliko je otpuštenih radnika na zapadu Evrope. Moja molba privatnim vlasnicima je da pokušaju da se uzdrže samo dva meseca i onda ćemo zajedno pronalaziti rešenja. Ne mogu da garantujem da ćemo mi da platimo sve njihove troškove i izgubljenu dobit. Molim privatnike da zadrže radnike koliko je moguće više.

– Što se državnog sektora tiče, čak ne planiramo ni da smanjujemo plate, svakako niko neće dobiti otkaz. Isplatićemo sve penzije i nećemo ih smanjivati, a od 12. ili 13. aprila ćemo krenuti da isplaćujemo i 4.000 dinara za svakog penzionera – objasnio je Vučić.

– Beograd će, a nadam se da će i drugi gradovi da isprate, za 173.000 penzionera koji imaju primanja do 30.000 dinara obezbediti posebne pakete koji će biti dostavljeni na svaku od adresa u roku od 4 ili 5 dana – najavio je predsednik i još jednom apelovao da svi ostanu u svojim kućama.

Nema komentara

Ostavite komentar