PRVI SMRTNI SLUČAJ U SRBIJI ZBOG KORONAVIRUSA, OBUSTAVLJA SE JAVNI PREVOZ, ZATVARAJU...

PRVI SMRTNI SLUČAJ U SRBIJI ZBOG KORONAVIRUSA, OBUSTAVLJA SE JAVNI PREVOZ, ZATVARAJU SE KAFIĆI I TRŽNI CENTRI

718
0
Podeli

Pacijent iz Кikinde koji je oboleo od Кovida-19 preminuo je u Кliničkom centru Vojvodine, objavila je premijerka Ana Brnabić na konferenciji za medije.

“Moram da saopštim da smo nažalost izgubili prvi ljudski život u borbi protiv korona virusa. Pre nekoliko sati u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu preminuo je muškarac star 59 godina iz Kikinde”, rekla je Brnabić.

Premijerka kaže da je dobio korona virus od čoveka čiji je sin bio u Milanu i koji se i sam bori sada za život.

Ona je u svoje i u ime predsednika Alkesandra Vučić izjavila porodici saučešće.

Još jednom je istakla da su mere izolacije jedina šansa da se naš zdravstven sistem izbori sa koronaviruom.

“U kućnoj izolaciji je 64 građana, na respiratorima imamo 8 građana, i nažalost imamo jednog preminulog”.

“Restriktivne mere koje su donete, donete su da bi se sačuvalo zdravlje nacije, da bismo imali što manje žrtava u ovom ratu i da damo šansu zdravstvenom sistemu”, rekla je Brnabić i dodala da se upravo zato pooštravaju mere zabrane kretanja.

“Od sutra u 20 h prestaje javni prevoz do daljeg, a od nedelje u 20 časova zatvarano restorane, kafiće i tržne centre”, navodi ona i dodaje da će se dozvoliti dostava hrane.

Zahvaljujući predsedniku, prema rečima Ane Brnabić, u Srbiju bi trebalo da stigne još eksperata kao i medicinske opreme.

Premijerka navodi da se sve veći broj ljudi testira, i doneta je odluka da testiranje obavljaju laboratorije na Kliničkom centru Srbije i Kliničkom centru Vojvodine.

I danas je na ulicama Srbije bilo mnogo građana, a premijerka je uporedila trenutnu situaicju sa Italijom u kojoj je situacija slična kada je u pitanju nepoštovanje mera.

“Ako se ne budemo pridržavali mera, proći ćemo isto”, navodi i dodaje da je 627 mrtvih u Italiji.

U Srbiji je u 18 časova potvrđeno još 17 slučajeva, pa je ukupan broj obolelih 135, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

Nema komentara

Ostavite komentar