TREĆA ŽRTVA KORONAVIRUSA U SRBIJI, POČINJU MASOVNA TESTIRANJA

TREĆA ŽRTVA KORONAVIRUSA U SRBIJI, POČINJU MASOVNA TESTIRANJA

886
0
Podeli

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić izjavio je da je treća žrtva preminula u Srbiji od koronavirusa.

U pitanju je žena stara 60 godina koja je bila hospitalizovana u KBC “Dragiša Mišović” koja nije imala tešku kliničku sliku.

Predsednik Vučić je najavio nove mere koje će biti donete u Srbiji povodom koronavirusa.

“Krenućemo na masovna testiranja, očekujte da ona počnu za oko 48 sati. Imamo dovoljno testova za prvih par dana, a u međuvremenu ćemo dobiti još testova”, rekao je Vučić.

On je objasnio i zašto se nove mere preduzimaju.

“To je kao kad imate gangrenu na nozi i svaki dan uspešno odsecate po milimetar gangrene, a ona se širi. Zato je cilj da obuhvatimo što više ljudi. Kada to uradimo zahvatićemo deo gotovo zdravog tkiva. Kada to uradimo, organizam će biti zdrav. “, objasnio je Vučić

On je istakao da stručnjaci iz Kine ne smatraju da treba produžavati policijski čas, ali da je neophodna disciplinovanost kod građana.

“Dovoljno je da 21 od 27 dana sedimo kod kuće. Samo od nas zavisi. Ako ne budemo disciplinovani nikada neće biti kraj”, rekao je Vučić.

On je najavio da će policija početi da kontroliše da li svi poštuju mere izolacije.

Vučić je takođe najavio i proizvodnju “hlorokina”, leka koji bi mogao biti koristan za lečenje koronavirusa.

Vučić je istakao da se Srbija možda nalazi u društvu zemalja sa najvećim brojem respiratora, za koje kaže da na tržištu “vrede kao suvo zlato”.

“Kinezi su nam dali značajnu količinu. Neke smo i kupili od njih. Između 26.000 i 40.000 je cena respiratora. Danas ih na tržištu nema, ni onih skupljih, a oni spasavalju živote”, rekao je Vučić.

On je rekao i da se očekuje da će Srbija od sledeće nedelje imati 20 miliona zaštitnih maski.

Vučić: Pripremamo ozbiljan paket mera i značajan i veliki novac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da država priprema ozbiljan paket mera i značajan i veliki novac.

“Pre svega da pomognemo privatnom sektoru. Srbija neće da smanjuje penzije. Sav svoj novac usmerićemo na jačanje privatnog sektora”, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da će martovska penzija, koja će biti uplaćena u aprilu, biti cela uplaćena 10. aprila, a ne u dva dela, kao i da će tog datuma biti uplaćeno 4000 dodatnih dinara.

Nema komentara

Ostavite komentar