JOŠ JEDNA ŽRTVA KORONAVIRUSA U SRBIJI

JOŠ JEDNA ŽRTVA KORONAVIRUSA U SRBIJI

488
0
Podeli

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine danas po podne je preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran koronavirusom.

Muškarac iz Кikinde je drugi pacijent iz Vojvodine koji je preminuo od posledica infekcije.

Reč je, kako sa navodi u saopštnju КCV, o pacijentu koji je, pored infekcije tim virusom, bolovao od više drugih bolesti.

Istovremeno, u toku dana je, posle neophodnog perioda lečenja u toj ustanovi, jedan pacijent, u opštem dobrom stanju, otpušten na kućno lečenje koje podrazumeva striktno sprovođenje mera izolacije i lekarski nadzor od strane infektologa.

Na Кlinici za infektivne bolesti КCV se, precizira se u saopštenju, trenutno leči 18 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa kovid-19.

Od toga, četiri se nalaze na mehaničkoj ventilaciji koju zahteva njihovo opšte zdravstveno stanje.

I kod svih pacijenata koji se leče na toj klinici se, zaključuje se u saopštenju КCV, sprovode intenzivne mere lečenja i kontinuirani dvadesetčetvoročasovni monitoring vitalnih funkcija od strane multidisciplinarnog lekarskog tima.

Trudnica iz Valjeva zaražena koronavirusom, rodila zdravog dečaka

Trudnica iz Valjeva koja je zaražena koronavirusom rodila je danas dečaka u Ginekološko-akušerskoj klinici “Narodni front”.

Beba je na rođenju dobila ocenu 9. Majka i beba su dobro, kaže za Tanjug direktor GAK “Narodni Front” Željko Miković.

Ginekolog te ustanove Vanja Milošević, rekao je jutros da druge trudnice zbog ove porodilje ne treba da brinu, jer je ona sve vreme izolovana.

Potvrđen još 71 slučaj koronavirusa u Srbiji, broj zaraženih stigao do 528

U Srbiji je potvrđeno da ima 71 nov slučaja koronavirusa, a ukupan broj zaraženih je 528.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova 27. marta 2020. godine testirani su uzorci 259 osoba, od kojih je 71 uzorak pozitivan i 188 ih je negativno na novi koronavirus. Od potvrđenog 71 slučaja, njih 48 je hospitalizovano.

Do 15 časova 27. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1715 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Nema komentara

Ostavite komentar