SAOPŠTENJE GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

SAOPŠTENJE GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

998
0
Podeli

Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Кraljeva, u skladu sa epidemiološkom situacijom, održao je elektronsku sednicu na kojoj je konstatovano sledeće:

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Кraljeva je izmenjena i sada na teritoriji grada Кraljeva ima 5 evidentiranih obolelih lica. Od uzoraka uzetih 03.04.2020. godine, dva su pozitivna, i jedno lice je hospitalizovano, a rezultati juče uzetih 15 uzoraka se očekuju. Takođe, tokom jučerašnjeg dana, jedno lice je, nažalost, preminulo od posledica bolesti.

Zabrana kretanja na teritoriji grada Кraljeva je protekla bez problema. Protiv 4 lica je podneta prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja i nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije.
Odeljenje komunalne milicije je, u cilju pružanja podrške Sanitarnoj inspekciji, u toku jučerašnjeg dana pružalo pomoć na distribuciji rešenja o samoizolaciji licima kojima je ova mera izrečena, sa čime će se nastaviti i u narednim danima.

Ekipe JКP „Čistoća“ Кraljevo su, tokom jučerašnjeg dana izvršile dezinfekciju na teritoriji mesne zajednice Ušće i Studenica, kao i Ulica Obilićeva, Jug Bogdanova i Oktobarskih žrtava u Кraljevu.

Dana 04.04.2020. godine, ekipe civilne zaštite izvršile su kompletnu dezinfekciju zgrade Gradske uprave (sva tri ulaza uključujući i Raški upravni okrug). Nakon završenog drugog kruga dezinfekcije ulaza stambenih zajednica na teritoriji grada Кraljeva, ekipe civilne zaštite, uz stručan nadzor lica iz Zavoda za javno zdravlje Кraljevo, dana 05.04.2020.godine, izvršiće dezinfekciju svih prostora između stambenih zgrada (blokovska naselja), kao i javnih površina ispred prodavnica, lokala, pošte, banaka itd.

Od ponedeljka, 06.04.2020. godine, nastaviće se sa dezinfekcijom stambenih zajednica – treći krug. Takođe, biće proširen radijus dezo-barijera, u smislu dezinfekcije, jer će se pored ulaza i prizemlja stambenih zgrada, vršiti dezinfekcija stepeništa i gelendera svih ostalih spratova. Sve mere u cilju sprovođenja dezinfekcije na teritoriji grada Кraljeva, sprovode se u koordinaciji i uz stručan nadzor Zavoda za javno zdravlje, kao i u direktnoj komunikaciji sa koordinatorom za grad Кraljevo – prof. dr Radovanom Čekancem. Građani i dalje mogu da samostalno preuzimaju dezinfekciono sredstvo natrijum hipohlorit (NaOCl) sa sledećih lokacija:

 

Nema komentara

Ostavite komentar