BRNABIĆ: KUPLJENO JOŠ 90 HILJADA TESTOVA, NADAM SE DA ULAZIMO U ZAVRŠNICU...

BRNABIĆ: KUPLJENO JOŠ 90 HILJADA TESTOVA, NADAM SE DA ULAZIMO U ZAVRŠNICU BORBE

767
0
Podeli

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Srbija kupila dodatnih 90.000 standardnih PCR testova za kovid 19, od kojih će 60.000 biti u Kliničkom centru Srbije, a 30.000 će biti podeljeno jugu centralne Srbije, u Nišu. Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od danas posle podne mogu da se dobiju elektronski.

Ana Brnabić je rekla da pored toga imamo i dodatne količine testova, pa će se ići još više na prošireno, masovnije testiranje.

“Ulazimo, nadam se, možda u nešto što bi izgledalo kao završnica borbe protiv Covida-19”, rekla je premijerka.

To, međutim, ne znači da ćemo brzo moći da proglasimo pobedu, ni kraj vanrednog stanja, ali je svakako deo u kojem mi znamo kako se borimo i odolevamo dobro, ukazala je Brnabićeva.

 

Premijerka je ponovila da je ključna gvozdena disciplina i poštovanje svih mera Vlade, uz sve ono što svako od nas pojedinačno može da uradi – da bude u izolaciji i kontakte svede na minimum, kako ne bismo samo suzbili, već i u potpunosti pobedili virus.

“Mi možemo da ga suzbijemo, ali samo pojedinačno građani mogu da ga ubiju”, rekla je Brnabićeva.

Elektronski do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa

Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od danas posle podne mogu da se dobiju elektronski. Reč je o dozvolama za kretanje privrednika, poljoprivrednika i građana koji brinu o drugima.

To je potvrdila premijerka Ana Brnabić novinarima.

“Taj proces će sada biti mnogo efikasniji i mislim da ćemo već od danas posle podne imati sistem u kome se elektronski prijavljujete za dozvolu i elektronski vam se odobrava ta dozvola”, rekla je Brnabićeva.

Taj sistem je Vlada Srbije uradila u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kancelarijom za IT.

Brnabićeva je zahvalila zaštitniku građana i njegovom timu, koji je ukazao na to da su dozvole potrebne i građanima koji brinu o nekom, ali i na svim ostalim sugestijama koje se tiču problema sa kojima se suočavaju građani tokom vanrednog stanja.

Premijerka je ukazala da se u vreme vanrednog stanja javljaju mnogi problemi, ali da se sve institucije, i državne i nedržavne, trude da izađu u susret građanima.

Nema komentara

Ostavite komentar