JOŠ 4 OSOBE IZ KRALJEVA POZITIVNE NA KORONAVIRUS

JOŠ 4 OSOBE IZ KRALJEVA POZITIVNE NA KORONAVIRUS

910
0
Podeli

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Кraljeva je izmenjena u odnosu na prethodni dan i na teritoriji grada Кraljeva su evidentirana 4 novoobolela lica, tako da je do sada ukupno evidentirano 11 obolelih lica. Zavod za javno zdravlje Кraljevo, pored grada Кraljeva, zadužen je i za teritorije opština Raška i Vrnjačka Banja, na kojima je registrovano ukupno 13 zaraženih lica, i to 10 u Raškoj i 3 u Vrnjačkoj Banji. Danas se, na testiranje u Veterinarski specijalistički institut, šalje 23 uzorka iz Кraljeva i 8 iz opštine Raška, a rezultati se očekuju u toku sutrašnjeg dana
Zabrana kretanja na teritoriji grada Кraljeva je protekla bez problema, protiv 3 lica je podneta prekršajna prijava zbog kršenja zabrane kretanja, dok nije bilo slučajeva kršenja mere samoizolacije.

Odeljenje za inspekcijske poslove i Odeljenje komunalne milicije nastavljaju redovne aktivnosti na kontroli primene propisa i odluka, a naročito onih donetih u vanrednom stanju, u cilju sprečavanja i širenja epidemije zarazne bolesti „Covid-19“, sa posebnim akcentom na kontrolu šetališta i parkova. Pored navedenih aktivnosti, Odeljenje komunalne milicije će nastaviti pružanje podrške Sanitarnoj inspekciji na uručivanju rešenja o samoizolaciji licima kojima je ova mera izrečena.

U cilju sprovođenja neophodnih epidemioloških mera, Gradski štab je, a na osnovu preporuke stručnog tima sa Vojno medicinske akademije, zaduženog za kontrolu preduzetih mera u toku epidemije zarazne bolesti „Covid-19”, doneo Zaključak, kojim je zabranjen ulazak vozila u krug bolnice, osim vozilima kojima zaposleni Doma zdravlja „Кraljevo“, Zavoda za javno zdravlje „Кraljevo“ i Opšte bolnice „Studenica“ Кraljevo, dolaze na posao. Izuzetno, dozvoljen je ulazak vozilima koje prevoze hitne slučajeve, trudnice i bolesnu decu.

Nema komentara

Ostavite komentar