Vučić otkazao sve predizborne mitinge SNS-a

Vučić otkazao sve predizborne mitinge SNS-a

339
0
Podeli

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić predložio je večeras na sednici Izbornog štaba da svi predizborni skupovi stranke budu otkazani, nezvanično saznaje B92.net.

Predlog uključuje i veliki skup u Novom Sadu i završni skup u Nišu.

Kao razlog se navodi zdravlje građana, jer Vučić nije hteo ni na koji način da ugrozi stanje stanovništva, pogotovo jer se na predizbornim skupovima najveće stranke u Srbiji očekuje veliki broj ljudi.

Prvi takav skup trebalo je da se održi u petak Novom Sadu, i na njemu se očekivalo prisustvo najmanje 30.000 pristalica naprednjaka.

Vučić je večeras na sednici Izbornog štaba SNS izneo ovaj predlog iako je epidemiološka situacija u Srbiji daleko od dramatične i uprkos tome što je stav stručnjaka, pre svega lekara epidemiologa, taj da ne treba zabranjivati masovna okupljanja, a dokaz za to je večerašnji derbi Zvezde i Partizana koji će biti odigran pred nekoliko desetina hiljada ljudi.

Obrazlažući svoj predlog na sednici Izbornog štaba, Vučić je naveo da organizovanjem masovnih predizbornih skupova ne želi da ugrozi zdravlje ni jednog jedinog čoveka, jer je zdravlje i bezbednost građana Srbije iznad politike.

Kako saznaje B92, Vučićev predlog usvojen je tesnom većinom.

Nema komentara

Ostavite komentar