REAGOVANJE GRADONAČELNIKA NA PROTESTE U KRALJEVU

REAGOVANJE GRADONAČELNIKA NA PROTESTE U KRALJEVU

691
0
Podeli

Dok broj zaraženih u Kraljevu raste, u trenucima kada je za poslednjih 25 dana registrovano čak 255 zaraženih od Kovida, i kada je samo juče troje Kraljevčana preminulo od ove zarazne bolesti, već dve večeri u Kraljevu se okuplja grupa demonstranata. Niko od Kraljevčana, pa čak ni oni sami, ne znaju ni zašto su se okupili, ni šta zahtevaju.
Predvodi ih neki Flaster ili Hanzaplast, kako ga već nazivaju, vlasnik noćnog kluba u kome se svake večeri, dok pristojan svet spava, dešavaju tuče i razbijaju ljudske glave. Tu je i neki DŽoni, zvani „Sekirica“, valjda po priručnom sredstvu koje koristi u uličnim tučama, ali sad se, u želji da sekiricu zameni megafonom, svake večeri obraća maloj grupi pristalica.
Političku podršku im daju dve grupe. Prva, hrabrija, koja je učestvovala na izborima i, naravno, nije uspela da pređe cenzus, i druga, kojoj su gazde savetovale da na izbore ne izađe, ali i da njene pristalice dva dana razbijaju po Beogradu, pa da trećeg dođu i nastave započeti pir u svom gradu, Kraljevu.
I šta je moglo da ujedini ovu raznorodnu grupu vlasnika noćnih klubova, lokalnih kriminalaca i političara koje narod neće? Odgovor je jednostavan – mržnja prema Aleksandru Vučiću! I tako je stotinak demonstranata dve večeri uzvikivalo parole protiv Vučića, pričalo o odbrani Kosova, a u isto vreme slabilo poziciju Srbije pred pregovore u Parizu. Govorili su o zdravlju, a bez ikakve zaštite se okupljali na javnom mestu…
I zar vas stotinak misli da može da utiče na mišljenje više od 100.000 Kraljevčana, zar mislite da je Srbija država u kojoj se vlast menja na ulici i zar mislite da se neko plaši vaših kriminalaca i narko-dilera? Budite sigurni da su Kraljevčani hrabri ljudi, koji su na poslednjim lokalnim i parlamentarnim izborima pokazali da apsolutno podržavaju politiku Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.
Jedino se plašimo da će ovi skupovi uticati na to da se broj zaraženih Kraljevčana uveća.
Ali, za vas životi i zdravlje Kraljevčana nikada nisu bili važni.

Kaže se u saopštenju gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića

Nema komentara

Ostavite komentar