Preminulo još 11 pacijenata, koronavirus potvrđen kod 396 osoba

Preminulo još 11 pacijenata, koronavirus potvrđen kod 396 osoba

830
0
Podeli

Prema poslednjim informacijama, od posledica kovida 19 u Srbiji je preminulo još 11 osoba. Koronavirus je potvrđen kod još 396 osoba. Na respiratorima se nalazi 187 pacijenata.
Testirano 7.955, pozitivno 396
U poslednja 24 časa testirano je 7.955 osoba, a koronavirus je potvrđen kod 396.

Od posledica zaraze preminulo je još 11 osoba.

Na respiratorima je 187 pacijenata.
Raste broj obolelih od kovida 19 širom Srbije. Iz tog razloga u više od 30 gradova u Srbiji proglašena je vanredna situacija.

Epidemiolozi upozoravaju da bi taj broj bio mnogo veći da ne primenjujemo mere prevencije.

Broj novoobolelih i dalje raste u Šumadijskom okrugu, ali i na Kosovu i Metohiji.

Profesorka Violeta Mihailović Vučinić, direktorka Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, da kovid 19 sada pokazuje surovije lice nego što je to bilo u martu, aprilu i maju.

Ministar Aleksandar Vulin je istakao da je Vojska Srbije završava opremanje privremene bolnice u Kragujevcu i da će ona za dva dana spremna za pacijente.

Maske moraju da nose svi, i deca
Maske moraju svi da nose, uključujući i deca. Treba naći odgovarajuće maske za decu jer su standardne nepraktične i neprijatne za decu, rekao je član Kriznog štaba profesor Miomir Pelemiš. Prema rečima Pelemiša ispiti na fakultetima ispiti mkogu da se održavaju ako su obezbeđeni uslovi i ispoštovane sve mere zaštite. Rukavice su korisne, rekao je Pelemiš, ukoliko idete negde na duže i dodirujete puno stvari ali pranje i higijena ruku ostaje glavna brana za prenošenje virusa na lice i sprečava unošenje virusa u organizam.

Nema komentara

Ostavite komentar