Ako Milošević bude slavio „Oluju“ sutra će tražiti da kosmetski Srbi slave...

Ako Milošević bude slavio „Oluju“ sutra će tražiti da kosmetski Srbi slave zločine „OVK“

711
0
Podeli

Savez udruženja raseljenih Kosova i Metohije energično osuđuje najavu izdajničkog gesta potpredsednika Vlade Hrvatske Borisa Miloševića da u ime srpskog naroda u toj državi prisustvuje proslavi godišnjice zločinačke akcije „Oluja“.

Uz podsećanje je tom akcijom izvršeno najveće etničko čišćenje u Evropi nakon Drugog svetskog rata, gospodinu Miloševiću skrećemo pažnju da se država Srbija, kao matica svih Srba, nalazi pod stravičnim pritiscima u ucenama oko Kosova i Metohije, te da je za očekivati da, ukoliko on ne odustane od svoje namere, privremene vlasti u Prištini i njihovi zapadni mentori sutra traže da kosmetski Srbi zajedno sa svojim dželatima proslavljaju najveće zločine terorističke “OVK“.

Apelujemo na savest potpredsednika Vlade Hrvatske, koji bi morao da dobro promisli koliku štetu čini ukupnim srpskim interesima solidarnišću i podrškom monstruoznom projektu koji je bio u funkciji stvaranja etnički čiste države Hrvata.

Očekujemo da će on ipak odustati od sumanute namere da slavi najveću tragediju vlastitog naroda u novije vreme, bez obzira na ambijent „moranja“ koji kreiraju vlasti i javnost u Zagrebu. Da je sreće i zemaljske pravde, slavio bi se kolektivni povratak srpskog naroda u Republiku Srpsku Krajinu i ostatku Hravtske.

Predsednik Saveza udruženja Kosova i Metohije

Milenko Jovanović

Nema komentara

Ostavite komentar