Krizni štab: Prelazimo iz nepovoljne u nesigurnu situaciju – i dalje obavezne...

Krizni štab: Prelazimo iz nepovoljne u nesigurnu situaciju – i dalje obavezne mere

554
0
Podeli

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je najveći broj građana izuzetno odogovran. U tom smislu mi se čini da ulazimo u jesen mnogo spremnije, rekla je premijerka. Epidemiolog Predrag Kon kaže da se epidemiološka situaicija blago popravlja, da se vidi smanjenje potvrđenih slučajeva kao i postepeno pražnjenje bolnica i smanjenje broja pregleda.

Direktorka KC Vojvodine Edita Stokić ističe da je lečenje pacijenata sa kovid 19 infekcijom komplikovano.
“Dugujem zahvalnost građanima, zajedno se borimo, najveći broj građana je izuzetno odogovran, to se vidi u gradskom prevozu, zatvorenim prostorima, u tom smislu mi se čini da ulazimo u jesen mnogo spremnije nego što smo bili do pre nekoliko meseci”, kaže Brnabićeva.

Devet lokacija za nove laboratorije
Premijerka je ukazala da je danas počeo obilazak postojećih 22 pi-si-ar laboratorija širom Srbije za koronavirus.Premijerka Brnabić je rekla da misli da Srbija danas mnogo spremnije dočekuje jesen u odnosu na to kako smo izašli iz prvog talasa. Veruje da nam se više neće desiti opuštanje i da ćemo na jesen mnogo bolje proći.

Odbacila je spekulacije da ima 5.000 preminulih.

Dodaje da se radi na novom informacionom sistemu koji će biti precizniji, i da je danas krenulo njegovo testiranje.

Obaveza nošenja maski ostaće još duže vreme, smatra premijerka.

Epidemiološka situacija se blago popravlja
Epidemiolog Predrag Kon je rekao da se epidemiološka situaicija blago popravlja i da se vidi smanjenje potvrđenih slučajeva kao i postepeno pražnjenje bolnica i smanjenje broja pregleda.
Vrlo je bitno sprovoditi mere, voditi računa o kontaktima, koristiti maske – to je ono što je presek naše situacije, podvlači dr Kon.

Nema komentara

Ostavite komentar