Vučić: Očekujem iznenađenja u Vašingtonu

Vučić: Očekujem iznenađenja u Vašingtonu

513
0
Podeli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je video agendu za sastanak u Vašingtonu, da je samo jedna tačka bila problematična, ali da mu iskustvo govori da se neće zaustaviti na tome. Vučić je izjavio da je jedina tema kad je reč o Kosovu i u SAD, i svuda, međusobno priznanje Beograda i Prištine.

Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje iznenađenja na sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu, naredne sedmice.

“Bilo je i nezvaničnih izjava lidera u regionu da ću morati da potpišem sve što se stavi u Vašingotnu. S pažnjom sam to saslušao. Očekujem iznenađenje, ne libim se da to kažem, a izviniću se američkoj administraciji ako ga ne bude”, rekao je Vučić.

Istakao je da je video agendu za sastanak u Vašingtonu, i da je samo jedna tačka bila problematična, ali da mu iskustvo govori da se neće zaustaviti na tome.

“Nažalost, moj poilitički nos neretko je dobro osećao različite vrste i mogućih iznenađenja i zamki i svega drugog”, dodao je Vučić.

“Penzije će biti povećane”

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je penzionerima da budu spokojni, jer penzije ne samo da će biti sigurne i redovne, već i povećane, i to, kako je istakao ne beznačajno veće.

Takođe, najavio je da će država tražiti da se uveća minimalna zarada u 2021. godini i da će pomoći poslodavcima kroz uvećanje neoporezivog dela osnovice, kako ne bi počeli da otpuštaju radnike.

“Verujem da će svi biti zadovoljni”, dodao je Vučić.

Ukazao je da je Srbija u drugom kvartalu spustila nezaposlenost na ispod 7,5 odsto, što je istorijski minimum, na nivou najrazvijenijih zemalja.

Kaže da će to biti zvanično saopšteno u ponedeljak i da je po tome Srbija prvi put, i to u doba korone, iznad proseka evropskih zemalja i na nivou onih najrazvijenijih.

Kaže da Hrvatska ima 55.000 novih nezaposlenih, kao i da je pad BDP bio veći u Srbji 2008. i 2010. nego sada kada je korona.

Izrazio je očekivanje da će ove godine prviredni rast Srbije biti oko nule.

Nema komentara

Ostavite komentar