SAOPŠTENJE ZA JAVNOST IZBORNE KOMISIJE ŠAPCA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST IZBORNE KOMISIJE ŠAPCA

736
0
Podeli

Izborna komisija grada Šapca obaveštava građane da rezultati lokalnih izbora za odbornike u Skupštini grada Šapca još ne mogu da budu saopšteni zbog opstrukcije pojedinih predstavnika šabačke lokalne administracije.

Sala na drugom spratu Gradske uprave Šapca u Gospodar Jevremovoj ulici, zaključana je od petka, a ključ se ne nalazi na portirnici, kao što je to ranije bilo uobičajeno. Ovo znači da su članovi Кomisije onemogućeni da uđu u sedište Izborne komisije grada Šapca.

Istovremeno je iz portirnice nestao i ključ depoa Gradske uprave u koji je stavljen i izborni materijal, a to znači da Izborna komisija neće moći da udovolji eventualnim zahtevima za dopunu, koji mogu doći od Upravnog suda ili drugih institucija, koje mesecima rade na otklanjanju smetnji kako bi lokalni izbori u Šapcu bili završeni i kako bi se, konačno stekli uslovi za formiranje nove Skupštine grada Šapca.

Opstrukciju rada Izborne komisije grada Šapca, prema našim saznanjima, sprovodi sada već bivši načelnik Gradske uprave Šapca Milan Vasić, koji se i pored podnete i usvojene lične ostavke i dalje nalazi na radnom mestu predviđenom za načelnika, koristeći iste prostorije.

Ukoliko članovima Izborne komisije grada Šapca ne bude u najkraćem roku omogućeno da uđu u sedište Кomisije, ovo telo biće primorano da se obrati nadležnim državnim organima.

Кao profesionalci u svom poslu, a među nama su i pravnici sa dugogodišnjim iskustvom, moramo da se zapitamo da li je Izborna komisija nezavisni organ ili može da funkcioniše samo ukoliko u njoj sede predstavnici stranke Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića.

Simptomatično je da su prostorije Izborne komisije zaključane odmah pošto su članovi komisije koji predstavljaju “Zajedno za Srbiju”, stranke koja je izgubila izbore, podneli ostavke.

Sumnjamo da su, nakon više meseci ponavljanja lokalnih izbora, stranke koje su nezadovoljne podrškom građana – konkretno “Zajedno za Srbiju”, sada spremne da zaključavanjem prostorija Izborne komisije onemoguće proglašenje rezultata lokalnih izbora u Šapcu.

Ovo je svakako razlog da se Izborna komisija grada Šapca obrati javnosti i obavesti građane o aktuelnim događanjima. Sud javnosti je više nego dovoljan, ali ne sumnjamo ni da će nadležni državni organi preduzeti sve mere iz svojih nadležnosti.

IZBORNA КOMISIJA GRADA ŠAPCA

Predsedavajući,

Boris Tumenko

Nema komentara

Ostavite komentar