JOŠ 90 POZITIVNIH NA KORONAVIRUS U KRALJEVU

JOŠ 90 POZITIVNIH NA KORONAVIRUS U KRALJEVU

368
0
Podeli

Epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva:

U poslednjih 24 časa testirano je 182 uzorka  brisa PCR metodom na prisustvo  Korona virusa iz zdravstvenih ustanova sa područja Grada Kraljeva. Od ukupnog broja 19 uzoraka su kontrolni brisevi od kojih su 4 ponovo pozitivna,  a kod 150 uzoraka od osoba sa simptomimima bolesti Kovid19 prisustvo virusa je potvrđeno kod 79 osoba. Testirano je i 13 uzoraka po drugim indikacijama gde je virus detektovan kod 5 osoba. Takođe, na prisutvo antigena virusa testirano je 50 osoba, bez ili sa simptomima bolesti Kovid19, gde je virus dokazan kod 6 osoba, tako da je  ukupan broj novoregistrovanih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 virusom 90 na dan 20. novembar. Od početka epidemije u Kraljevu je ukupno  2.978 potvrđenih slučajeva.

Epidemiološka situacija promenjiena je i u Raški, u poslednja 24 sata registrovano je 36 novih slučajeva koronavirusa, a u Vrnjačkoj Banji 26 novozaraženih.

Od poslednjeg izveštaja, u OB „Studenica“ Kraljevo na kovid odeljenju hospitalizovano je 50 pacijenata. Sa teritorije Grada su preminule dve osobe od bolesti Kovid 19. Ukupan broj preminulih u Kraljevu od početka epidemije je 56.

 

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar