Najbolji diplomci Fakulteta tehničkih nauka iz učionice u poslovni svet

Najbolji diplomci Fakulteta tehničkih nauka iz učionice u poslovni svet

700
0
Podeli

Akademski i strukovni inženjeri FTN Čačak ne čekaju posao
Najbolji diplomci FTN iz učionice u poslovni svet

Najuspešniji diplomci Fakulteta tehničkih nauka u Čačku koji su diplomirali u školskoj 2019/2020. godini,dobili su zaposlenja u svojim strukama odmah po završetku studija. Da su diplomirani i strukovni inženjeri veoma traženi na tržištu rada potvrđuju potrebe privrede i interesovanje poslodavaca za zapošljavanjem ovih kadrova odmah po sticanju visokog obrazovanja. Iako je u godini dva jubileja, šest decenija visokog i 45 godina akademskog obrazovanja na čačanskom FTN, zbog pandemijskih okolnosti odložena svečanost dodeljivanja nagrada i promocija diplomiranih studenata, proglašeni su najuspešniji diplomci.
Student generacijeje Mihailo Knežević, diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva koji je već zaposlen u kompaniji Vtool i upisao je master studije na FTN.U toku studija Elektrotehničkog i računarskog inženjerstva, modul Računarsko inženjerstvo Mihailo Knežević je ostvario prosečnu ocenu 9,76 i nosilac je nagrade iz Fonda „Prof. dr Milivoje Urošević“ koja se tradicionalno dodeljuje najboljem u generaciji.
-Veoma sam zadovoljan stečenim znanjem koje mi je omogućilo da odmah počnem da radim. Upisao sam master studije i nadam se da ću biti podjednako uspešan kao na osnovnim studijama-rekao je Knežević.
Kneževićevog mentora na diplomskom radu dr Uroša Pešovića, doc. nije iznenadila ali ga je obradovala informacija da je Mihailo student generacije:
-Od početka studija bio je samostalan u radu i veoma zainteresovan za rešavanje kompleksnih inovativnih zadataka. Mihailo Knežević opravdava titulu najuspešnijeg i smatram da će izgraditi veoma uspešnu karijeru- rekao je dr Pešović.
Svoju profesionalnu karijeru Stefan Šošić počeo je u Kompaniji TRASER Software Gmbhpre nego što je stekao stručno zvanje diplomirani inženjer informacionih tehnologija. Stefan je angažovan na poziciji programera i saradnik je na Fakultetu tehničkih nauka. U svom CV-ju ubeležio je značajna postignuća o čemu kaže: – počeo sam najpre da volontiram od 2012. godine, učestvovao sam na studentskim takmičenjima i u nekoliko projekata, što mi je omogućilo da zasnujem radni odnos 2017. godine- navodi Šošić kome u referencama stoji da je kao student objavio nekoliko stručnih i naučnih radova. Prosečna ocena 9,56 u toku studija Informacionih tehnologijamodul Softverski inženjering kvalifikovala ga je za najboljeg diplomca na tom studijskom programu.
Kao rezultat saradnje Fakulteta sa firmom Vorwerk u Čačku i preporukama profesora Fakulteta, diplomirani inženjer menadžmenta Aleksandar Stiković od juna ove godine počeo je da radi na poslovima kontrole kvaliteta. Aleksandar je u protekloj školskoj godini najuspešniji diplomac na studijskom programu Inženjerski menadžment.
Studentsku učionicu Vesna Bujić, sada master profesor tehnike i informatike, zamenila je učionicom u jednoj beogradskoj osnovnoj školi. Odmah posle odbrane master rada na integrisanim akademskim studijama Tehnike i informatike, Vesna se zbog zaposlenja preselila iz Čačka u Beograd gde radi kao nastavnik informatike. Vesna Bujić je bila najuspešnija na petogodišnjem studijskom programu Tehnika i informatika.
Nagrada „Aleksandar Avramović“ dodeljuje se najboljem studentu na studijskom programu Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo, modul: Elektroenergetski sistemi. Zbog identične prosečne ocene u toku studija 8,72nagrada će biti dodeljena diplomiranim inženjerima elektrotehnike i računarstva Stefanu Čubonović i Milošu Miloševiću. Stefan uskoro počinje da radi na Fakultetu, a Miloš je odlučio da ne zasniva radni odnos dok ne završi master studije iako je imao mogućnost da se zaposli.
Kao i diplomci akademskih studija, zaposlenja po završenom školovanju dobili su i najuspešniji diplomci osnovnih strukovnih studija. Među strukovnim inženjerima sa najboljom prosečnom ocenom u generaciji je Nada Dimitrijević, strukovni inženjer menadžmenta koja radi na poslovima kontrole kvaliteta u firmi „Belom“ u Uzićima kod Požege.Nada kaže da joj je u toku studija sticanje praktičnih znanja u Kompaniji „Sloboda“ omogućilo da sa velikim samopouzdanjem pristupi obavljanju složenih i odgovornih poslova.
Strukovni inženjer Pavle Vučetić, najuspešniji na studijama Mašinstva i inženjerske informatike u Čačku odlučio se da profesionalnu karijeru ostvari u rodnoj Crnoj Gori gde je počeo da radi u struci.
Radnu karijeru u firmi Eldisy Serbia počeo je i Marko Dubačkić najuspešniji diplomac na strukovnim studijama Elektrotehnike i računarstva, modul Elektronika i računarstvo.
U osvrtu na rezultate postignute u protekloj školskoj godini dekan FTN prof. dr Danijela Milošević izrazila je zadovoljstvo zbog postignuća diplomiranih studenata i akademskih i strukovnih studija, dodajući da izuzetno dobra saradnja Fakulteta sa privredom daje odlične rezultate.
– Stalno unapređivanje saradnje sa privredom je od posebne važnosti. Kao visokoobrazovna ustanova u dogovoru sa privrednicima sledimo potrebe tržišta rada a sve u cilju da što kvalitetnije obrazujemo inženjere koji mogu da odgovore na savremene zahteve privrede- navela je dekan Milošević.
Najuspešnijim studentima osnovnih akademskih i strukovnih studija nagrade će biti uručene na svečanosti koja će biti priređena na proleće.

Nema komentara

Ostavite komentar