Preminulo 55 pacijenata, zaražene još 6.534 osobe, nakon 15. decembra novi set...

Preminulo 55 pacijenata, zaražene još 6.534 osobe, nakon 15. decembra novi set mera

740
0
Podeli

Prema najnovijem preseku, od koronavirusa u Srbiji je preminulo još 55 osoba, a zaraženo je još 6.534. U poslednja 24 sata testirano je 19.826 osoba, a na respiratorima je 319 pacijenata.

Svi da shvate da se epidemija leči fizičkim distanciranjem

Pokrajinski sekretar Zoran Gojković poručio je danas da razume da će deo ljudi imati otpor prema uvođenju novih mera, ali da svi treba da shvate da je njihov cilj da se što više uspori prenošenje virusa kako bi mogao da izdrži naš zdravstveni sistem.

Ističe da je to glavna strategija pošto iskustvo u svetu pokazuje da od ukupnog broja zaraženih bude između 10 i 15 odsto onih kojia imaju tešku kliničku sliku i moraju da budu na bolničkom lečenju, a premine između jedan i tri odsto.

Udovičić o proslavama NG:Mozda,ali u covid bolnicama

Komandant vojne covid bolnice VMC Karaburma, potpukovnik dr Ivo Udovičić poslužio se danas brutalnom šalom kako bi sve one koji ne shavatju ozbiljnost i bolesti koju izaziva korona virus i epidemiološke situacije suočio sa realnošcu:

“Mi spremamo na Karaburmi doček Nove godine. Okitili smo jelku, stavili smo zaštitnu masku na jelku, vizir…I svi ste dobrodošli za doček Nove godine”, rekao je Udovičić u želji da ukaže gde vodi nepoštovanje mera zaštite od korone.

Gojković: I do sada slušali struku,nema zahteva za van.stanje

Struka nijednom nije tražila od vlade da se u ovom trenutku uvede vanredno stanje, a do Nove godine još je puno vremena,rekao je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković upitan da li je na sednicama Kriznog štava razgovarano o policijskom času kao meri za praznike.

Ukazao je da je od početka pandemije član Kriznog štaba I da može s punom odgovornošću da kaže da se država usresredila da sluša struku.

Gojković: Zar da slavimo,a neki ga neće ni dočekati

Mi smo u najvećem piku epidemije, nije realno da se za dve, tri nedelje dogodi čudo i da ođednom nema nikog u bolnicama, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, odgovarajući na pitanje da li će se država dozvoliti održavanje proslava Nove godine ukoliko se broj zaraženih do tada smanji.

Gojković je na konferenciji za novinare preneo i izjavu jednog direktora kovid bolnice tim povodom koji je, kaže, rekao da su ga do pre dva dana pitali da li ima slobodno mesto u bolnicama, a danas ga pitaju da li će biti proslava Nove godine.

Gojković: Zaravnili krivu, koliko će ostati takva, videćemo

Ustalili smo broj novozaraženih, iako je on i dalje izuzetno veliki, i u samom smo piku epidemije, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i dodao da pad broja zaraženih neće biti brz.

“Ne želim da pružam ni pesimizam, ni optimizam, samo racionalno pokušavamo da napravimo analizu brojki. Mere koje smo do sada uveli daju određen rezultat”, rekao je Gojković.

Gojković: Grip se kod nas još nije stigao, ali se očekuje

Pokrajinski sekretar Zoran Gojković rekao je danas da se pojavio i grip u pet evropskih država: Azerbejdžanu, Velikoj Britaniji, Slovačkoj, Estoniji i Portugalu i da gripa još uvek kod nas nema, ali da se očekuje da će se i pojaviti.

On je objasnio i da će se će se u ponedeljak doneti mera koja predviđa obavezan karantin za sve koji ulaze u našu zemlju ukoliko nemaju negativan PCR test i ko će to kontrolisati i kako, Gojković je odgovorio:

Gojković: U ponedeljak odluka o uslovima za ulazak u Srbiju

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da će nakon 15. decembra uslediti novi set mera, odnosno da će, nakon dodatnih konsultacija za vikend, u ponedeljak biti doneta odluka o uslovima za ulazak u Srbiju.

Gojković je ukazao da su problem slavlja koji predstoje, kao i povratak jednog broja građana Srbije za Božić i Novu godinu, te da se i danas na Kriznom štabu razgovaralo kako da se obezbede najbolji mogući postupci za sve koji žele u Srbiju.

Nema komentara

Ostavite komentar