Snažan zemljotres u Hrvatskoj, ima žrtava. Vučić poručio- spremni smo da pružimo...

Snažan zemljotres u Hrvatskoj, ima žrtava. Vučić poručio- spremni smo da pružimo svaku vrstu pomoći

193
0
Podeli

Snažan zemljotres magnitude 6,3 jedinica Rihtera pogodio područje kod Petrinje u Hrvatskoj. Poginulo je jedno dete. Mediji prenose da ima mnogo srušenih objekata. Plenković i Milanović stigli u Petrinju, najavljuju obnovu grada. Zemljotres se osetio u mnogim gradovima Hrvatske, a potrese su osetili i stanovnici nekih gradova u Srbiji.

Vučić: Spremni smo da pružimo svaku vrstu pomoći Hrvatskoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija spremna da pomogne Hrvatskoj, i tehnički i finansijski, i da se nada da je zemljotres prošao uz minimalne žrtve.”Spremni smo da pružimo svaku vrstu pomoći. Želim da se Hrvatska brzo oporavi, da brzo obnovi sve objekte”, naglasio je on

“Nema informacija da ima povređenih Srba”

Otpravnik poslova ambasade Srbije u Hrvatskoj Davor Trkulja izjavio je da nakon današnjeg, najnovijeg snažnog zemljotresa nema informacija o državljanima Srbije i Srbima koji žive u Hrvatskoj, a da su u kontaktu sa Srpskim narodnim vijećem. Trkulja je za Tanjug rekao da prema informacijama koje ima niko od stanovnika u srpskim selima, kojih ima nekoliko oko Petrinje, nije stradao, a da su oštećenja na kućama manja. “Ukoliko nam se neko bude javio naravno da ćemo pomoći. Što se tiče same ambasade, ona je doživela manje oštećenje, ne neko značajno”, rekao je Trkulja. Kako je naveo, za sada nema više informacija o povređenima i materijalnoj šteti.

Gradaonačelnik Petrinje: Ovo je kao Hirošima

“Katastrofa. Ovo nema veze sa životom. Moj grad je razrušen cijeli, mrtvu djecu imamo, izvlačimo ljude. Ovo kao da je Hirošima”, rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović za HRT.  Naveo je da ima puno kuća iz 19. veka u centru grada i veruje se da su u njima ostale starije osobe. “Grad je razrušen. U gradu se više ne može živjeti”, naveo je Dumbović i naglasio da im je potrebna pomoć hitnih službi.

Nema komentara

Ostavite komentar