GLIŠIĆ: ODRŽAN STABILAN KURS POLITIKE SRBIJE

GLIŠIĆ: ODRŽAN STABILAN KURS POLITIKE SRBIJE

691
0
Podeli

Prvih 100 dana druge vlade premijerke Ane Brnabić obeležila je briga o zdravlju građana i puna politička i ekonomska stabilnost zemlje, ocenio je predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić.

Podsećajući da ova vlada predstavlja kontinuitet politike prethodne, u saradnji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, Glišić je rekao da je uspešno održan stabilan kurs politike Srbije.

Glišić ističe da je u nimalo lakim okolnostima i pod velikim pritiskom zbog pandemije virusa korona, Vlada Srbije uspela da odgovori svim izazovima koji su stavljeni pred nju i učini da je Srbija danas prva po BDP-u i da je lider kada je u pitanju nabavka vakcina i vakcinacija građana.

“Građani mogu da budu ponosni na ono što je njihova vlada uradila u prethodnom periodu, jer kada jedna mala Srbija danas bude na prvom ili drugom mestu na svetu po vakcinaciji onda je potpuno jasno da je državno rukovodstvo učinilo maksimum napora, da je brinulo o građanima i da se trudilo da čuva živote i zdravlje građana”, rekao je Glišić.

S druge strane, kako je naveo, virus koji je izazvao ozbiljne ekonomske probleme u čitavom svetu, u Srbiji gotovo da se nije osetio.

To je, kako ističe, zbog vođenja mudre politike Vlade u saradnji sa predsednikom Republike.

“Кontinuitet brige o svakom ekonomskom parametru doveo je do toga da ni plate nisu smanjene, da su mogli da se organizuju paketi pomoći privredi, penzionerima i drugim građanima i da budu realizovani”, naveo je Glišić.

Očekuje da Vlada Srbije nastavi sa započetim infrastrukturnim projektima i sa daljim ekonomskim oporavkom i razvojem.

“Srbija je danas čvrsto ekonomski stabilna zemlja koju ni jedan tako žestok udar kao što je epidemija nije uzdrmao”.

Iako je Vlada bila preokupirana rešavanjem problema koje je izazvala pandemija virusa korona, Glišić je rekao da je jedna od tema bilo i traženje rešenja za Кosovo i Metohiju.

“Кosovo i Metohija je uvek tema dok se ne nađe rešenje, koje neće biti na štetu srpskog naroda, a ne tražimo da bude ni na štetu ijednog drugog naroda”, navodi Glišić.

I po pitanju južne pokrajine, Glišić ocenjuje da je vođena politika kontinuiteta i podseća na povlačenja priznanja nezavisnosti takozvane države Кosovo za vreme mandata prethodne Vlade.

Paralelno je rađeno i na evrointegracijama, ali i na održavanju i unapređivanju bilateralnih odnosa sa svetskim partnerima, a Glišić je rekao da se to jasno vidi po svim spoljno-političkim kontaktima koje Srbija i rukovodstvo države imaju.

“Da nismo toliko stabilni što se tiče spoljne politike sasvim sigurno ova država ne bi uspela da obezbedi ovaj broj vakcina za svoje građane, ne bi bila država koja bi bila sposobna da sačuva mir i stabilnost, a sačuvali smo, ovo svakako ne bi bila država koja bi mogla uspešno da se nosi sa problemom Кosova i Metohije”, rekao je Glišić.

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke ocenio je da u modernoj istoriji Srbija nije imala bolji spoljno – politički položaj i to, kako je rekao, zahvaljujući dobroj i iskrenoj politici prema stranim partnerima.

Nema komentara

Ostavite komentar