Bajden čestitao Vučiću i građanima Srbije predstojeći praznik – Dan državnosti

Bajden čestitao Vučiću i građanima Srbije predstojeći praznik – Dan državnosti

683
0
Podeli

Predsednik SAD Džozef Bajden uputio je pismo-čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti.

“U ime američkog naroda upućujem iskrene čestitke Vama i Vašim sugrađanima povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara“, piše u čestitki.
Imajući u vidu 140 godina partnerstva između naših dveju zemalja, Sjedinjene Države ostaju trajno posvećene unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrednosti, naveo je Bajden.

I dalje, ističe, ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija i pružamo vam podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja – uključujući uvođenje neophodnih reformi i postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje.

“Snaga naših odnosa temelji se na dubokoj istoriji veza između naših naroda koji su ratovali kao saveznici u oba svetska rata i mi izuzetno cenimo veliki doprinos koji su Srbi dali američkom društvu u mnogim oblastima”, napisao je američki predsednik.

Takođe, navodi, cenimo našu blisku saradnju u borbi protiv pandemije kovid 19, dok se zajedno suočavamo s ovim globalnim izazovom bez presedana.

“Radujem se saradnji s Vama na produbljivanju prijateljskih veza između naših zemalja i jačanju odnosa između Srbije i Sjedinjenih Država. Vama i narodu Srbije želim da radosno proslavite svoj praznik”, piše u čestitki.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je na pismu-čestitki američkom predsedniku Džou Bajdenu, u kome se pored uobičajenog isticanja posvećenosti unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrednosti, nedvosmisleno poziva na međusobno priznanje Srbije i Kosova. Kaže da je već jednom u Vašingtonu rekao šta misli o priznanju i da njegov odgovor neće biti drugačiji.

Nema komentara

Ostavite komentar