ODLIKOVANJA DOBILI I KRALJEVAČKI LEKARI

ODLIKOVANJA DOBILI I KRALJEVAČKI LEKARI

172
0
Podeli

LEKARI OB “STUDENICA”, MILAN PAREZANOVIĆ, NAČELNIK INFEKTIVNOG ODELJENJA OB “STUDENICA” I POSTHUMNO DANIJELA GORDIĆ, PULMOLOG, ODLIKOVANI SU ZLATNOM MEDALJOM ZA ZASLUGE I DOPRINOS U SPROVOĐENJU AKTIVNOSTI NA SPREČAVANU ŠIRENJA ZARAZNE BOLESTI KOVID-19

Ove godine povodom Dana državnosti predsednik Srbije odlikovao je pojedince, ustanove i udruženja. Među njima je i dvadeset stranih državljanja. Vučić je dodelio i dvadeset odlikovanja posthumno. Među onima kojima su namenjena ova odlikovanja je najviše lekara i medicinskih tehničara koji su lečili građane od kovida-19, a umrli su od posledica zaražavanjem  korona virusom.

Odlikovanja su dodeljenja i lekarima iz Kraljeva.

Dr Milan Parezanović, načelnik Infektivnog odeljenja Opšte bolnice “Studenica” i posthumno dr Danijela Gordić, pulmolog, odlikovani su Zlatnom medaljom za zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti Kovid 19.

Odlikovana je i dr Olga Janković, supspecijalista gastroenterolgije Specijalne bolnice za lečenje i rehabilitaciju “Merkur” Vrnjačka Banja.

Nema komentara

Ostavite komentar