POČELA ONLINE PRIPREMNA NASTAVA ZA BUDUĆE STUDENTE NA FAKULTETU TEHNIČKIH NAUKA

POČELA ONLINE PRIPREMNA NASTAVA ZA BUDUĆE STUDENTE NA FAKULTETU TEHNIČKIH NAUKA

395
0
Podeli

Na FTN počela onlajn pripremna nastava za buduće studente
Na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku danas je počela besplatna pripremna nastava na daljinu za oko 180 učenika završnih razreda srednjih stručnih škola i gimnazija koji nameravaju da upišu prvu godinu studija u školskoj 2021/2022. godini.
Rad sa budućim studentima iz Čačka i drugih gradova, kao i iz gradova u Republici Srpskoj, umesto u učionici, obavlja se elektronskim putem iz šest predmeta: matematike, informatike, osnova elektrotehnike, fizike, organizacije i testa znanja. Početku ovog vida pripremne nastave prethodile su organizacione aktivnosti: nastavnici i asistenti prilagodili su nastavne sadržaje načinu rada na daljinu koji su usklađeni sa zahtevima i mogućnostima za prećenje određenog predmeta. U radu sa kandidatima najčešće se koristi Sistem za elektronsko učenje Fakulteta tehničkih nauka korišćenjem Moodle-a, kao i drugih pomoćnih platformi: Zoom, Microsoft teams i dr.
Kao i prethodnih godina nastava se organizuje subotom i planirano je da traje do početka juna, a ovogodišnje okolnosti u radu sa budućim studentima su slične prošlogodišnjim. Zahvaljujući angažovanju nastavnika i saradnika i tehničkim resursima Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, očekuje se da će polaznici onlajn pripremne nastave ostvariti dobar rezultat.
Podsećamo, srednjoškolci koji se odluče da upišu FTN mogu da biraju jedan od šest studijskih programa osnovnih akademskih ili jedan od pet studijskih programa osnovnih strukovnih studija. Od ukupno 600 slobodnih mesta na akademskim i stukovnim studijama, oko 500 mesta je planirano za studije iz budžeta. Za samofinansirajuće studente godišnja školarina iznosi 81 hiljadu dinara za akademske i 70 hiljada dinara za strukovne studije.

Nema komentara

Ostavite komentar