PREDSTAVNICI STUDENATA ČAČANSKIH FAKULTETA NA SASTANKU SA REKTOROM

PREDSTAVNICI STUDENATA ČAČANSKIH FAKULTETA NA SASTANKU SA REKTOROM

335
0
Podeli

U Rektoratu Univerziteta u Kragujevcu na radnom sastanku održanom u sredu 17. marta sa rektorom prof. dr Nenad Filipovićem, predstavnici studenata čačanskih fakulteta: Fakulteta tehničkih nauka i Agronomskog fakulteta, razgovarali su o podršci Univerziteta u realizaciji planiranih studentskih aktivnosti za naredni period.
Dogovoreno je da se tradicionalna Humanitarna univerzitetska nedelja sporta, prilagođena aktuelnim pandemijskim okolnostima, realizuje u maju, a Sajam zapošljavanja, stipendija i praksi na FTN u Čačku, planiran je za oktobar ove godine.
Jedna od tema bila je planiranje i realizacija letnjih praksi za studente fakulteta Univerziteta u Kragujevcu u 2022. godini. Predlog se odnosio na uspostavljanje organizovane aktivnosti studentskih parlamenata fakulteta – članica Univerziteta u Kragujevcu i privrednika u gradovima zapadne i centralne Srbije a uz podršku Univerziteta u Kragujevcu.

Rektor Filipović je izrazio spremnost da Univerzitet u Kragujevcu podrži predloge studenata i naglasio da je Univerzitet potpisao ugovor sa NALED-om (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) o realizaciji studentskih stručnih praksi čime je, kako je naveo, omogućeno da se uspostavi bolja veza između fakulteta i privrednika. Prema rečima rektora, krajnji cilj je školovanje visoko obrazovanih kadrova za potrebe srpske privrede i industrije.

Tim predstavnika čačanskih studenata činili su: studenti Fakulteta tehničkih nauka: Uroš Glišić, Milica Đoković i Srđan Ilić i Jovana Jovančević, student Agronomskog fakulteta.

Nema komentara

Ostavite komentar