Lokalni izbori u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu

Lokalni izbori u Zaječaru, Kosjeriću i Preševu

144
0
Podeli

U Zaječaru, Kosjeriću i Preševu održavaju se lokalni izbori, a za mandate u lokalnim skupštinama boriće se više stranaka koje su na vlasti, kao i u opoziciji na republičkom nivou. Biračka mesta otvorena su od 7 do 20 sati.

Na lokalnim izborima u Zaječaru i Kosjeriću pored naprednjaka i socijalista i lokalnih grupa građana, učestvuje i Demokratska stranka Srbije zajedno sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije, Zdrava Srbija Milana Stamatovića, kao i Pokret Dosta je bilo u Zaječaru.

Građani u Zaječaru će moći da biraju jednu od sledećih lista: Aleksandar Vučić- Za budućnost Zaječara, Ivica Dačić – SPS, JS, Grupa građana “Dr Dejan Krstić”, Dr Nenad Ristović – Pobeda, NADA za Zaječar – Nacionalno demokratska alternativa (POKS, DSS), “Možemo bolje -Dragana Rašić “, Zdrava Srbija – Milan Stamatović, GG “Montoja i Pravednici-Dragan Stamenković” i Zaokret – Dosta je bilo, hrabri ljudi.

Do 14 časova izlaznost je 26,5 odsto upisanih birača.

Birački spisak je zaključen još 12. marta i po njemu će u toj opštini moći da glasa 50.741 registrovan građanin na 69 izbornih mesta.

Na lokalnim izborima u Kosjeriću do 16 časova glasalo 5.175 građana, odnosno 55 odsto upisanih u biračke spiskove.

U izbornoj trci u Kosjeriću učestvuje pet stranaka i koalicija, a prvi na glasačkom listiću će se naći lista “Aleksandar Vučić – za budućnost Kosjerića – Ivica Dačić”, a na kojoj se osim naprednjaka i socijalista nalaze kandidati iz redova PUPS-a, Pokreta Socijalista, Srpske narodne partije i Socijaldemokratske partije.

Građani svoje poverenje mogu dati i listi “NADA za Kosjerić – Nacionalno demokratska alternativa – Miloš Jovanovic – Demokratska stranka Srbije – Žika Gojković – Pokret obnove Kraljevine Srbije”, Zdravoj Srbiji čija lista nosi naziv – Domaćini da pobede, grupi građana “Čisti ljudi za čist Kosjerić”, kao i Srpskoj radikalnoj stranci.

Pravo glasa na lokalnim izborima imaće 9.329 građana Kosjerića.

Lokalni izbori održavaju se i u Preševu, a na glasačkom listiću su: Alternativa za promene, Grupa građana Pokret za reforme, Demokratska partija Albanaca, Partija za demokratsko delovanje, Demokratska unija Albanaca, Alternativa demokratskih Albanaca.

Na objedinjenoj listi “Aleksandar Vučić – Budućnost Preševa” nalazi se 13 kandidata svih srpskih stranaka u Preševu – SNS, SPS, PUPS, SRS, JS, Pokret socijalista, Srpska desnica i Srpska stranka Zavetnici.

Oko 42. 000 građana Preševa sa pravom glasa biraće 38 predstavnika u lokalnom parlamentu na 38 biračkih mesta.

Do podneva je u Preševu glasalo oko 13 odsto upisanih birača. Izbornoj komisiji nisu tokom prepodneva prijavljene nepravilnosti.

Izvor: RTS

Nema komentara

Ostavite komentar