KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Država vodi računa o svakom radnom mestu

KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Država vodi računa o svakom radnom mestu

690
0
Podeli
POBOLJŠANJE uslova rada i smanjenje nezaposlenosti od velike su važnosti za našu ekonomiju, pogotovu ako se misli na najugroženije kategorije stanovništva, na sve one koji su godinama imali nepovoljan položaj na tržištu rada. I u ovim teškim okolnostima epidemije kovid 19 vodi se računa o svakom radnom mestu, rekla je Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad.

– Planirano je da se u u te svrhe tokom 2021. godine uključi 18.225 nezaposlenih osoba, od kojih je 2.185 sa invaliditetom – istakla je Kisić Tepavčević.

Tim povodom ministarka i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje su potpisali sporazum o učinku NSZ za 2021. godinu.Prof. dr Kisić Tepavčević je ukazala da su se uslovi za potpisivanje ovog sporazuma stekli usvajanjem Strategije zapošljavanja u Srbiji za period 2021. do 2026. godine i pratećeg Akcionog plana za period od 2021. do 2023. godine.

Martinović je naveo da je ta služba potpisivanjem ovog sporazuma preuzela konkretne zadatke i da se jedna od važnih aktivnosti ove godine odnosi na podsticaje poslodavcima i nezaposlenima koja se nalaze na evidenciji NSZ:

– Raspisali smo 13 javnih poziva sa različitim merama podsticaja privredi i nezaposlenima, od kojih će najveći broj njih biti otvoreni do 30. novembra – rekao je on. – Jasno su definisane kategorije osoba koje su obuhvaćene podsticajima i da među njima su mladi do 30 godina, osobe sa invaliditetom, stariji od 50 godina, Romi, nekvalifikovani, žrtve porodičnog nasilja i drugi.

Nema komentara

Ostavite komentar