VUČIĆ PRISUSTVOVAO ZDRUŽENOJ VEŽBI VOJSKE I MUP-a

VUČIĆ PRISUSTVOVAO ZDRUŽENOJ VEŽBI VOJSKE I MUP-a

652
0
Podeli

Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova na poligonima Orešac i Pasuljanske livade izveli su združenu taktičko-pokaznu vežbu sa bojevim gađanjem. U vežbi koja je nazvana “Odgovor 2021” učestvovalo je oko 1.500 vojnika i policajaca. Završnici združene vežbe prisustvovao je i predsednik Aleksandar Vučić i drugi najviši državni i vojni zvaničnici.

Predsednik je rekao da je veoma ponosan na ono što smo danas mogli da vidimo u Orešcu i na Pasuljanskim livadama.

“Veoma sam ponosan na ono što smo danas videli u Banatu i na Pasuljanskim livadama, a videli smo kako zajedno mogu da rade MUP i Ministarstvo odbrane, MUP i vojska”, rekao je Vučić po završetku vežbe.

Primetio je da su svi impresionirani nečim novim – kako “Pancir” gađa – 5.000 metaka od 30 mm u minutu.

“To bukvalno ruši brdo i ogromno je pojačanje za Vojsku Srbije. Videli smo i kako tuku i na kojoj udaljenosti helikopteri Mi-35 i gama helikopteri. Žandarmnerija je pokazala odlično umeće”, istakao je Vučić.

On je poručio da sve to pokazuje koliko je još ulaganja potrebno u vosjku i policiju, koji će svakako biti.

Predsednik Srbije izjavio je da će dva puta ići u Brisel i da očekuje dobre i konstruktivne razgovore, kao i u maju ili junu nastavak dijaloga sa Prištinom.

“Imaću dva odlaska. Tokom prvog ću razgovarati i sa Boreljom i, pretpostavlajm Ursulom fon der Lajden, Varheljijem, Lajčakom. Razgovaraćemo o svim temama, ne očekujem pritiske na Srbije. A tokom druge posete očekujem nastavak razgovora sa Prištinom”, izjavio je.

Vučić je odgovorio i na tvrdnje Edija Rame da je video mape sa prekrojenim granicama na Zapadnom Balkanu.

“Nisam video te mape. Jedino čime sam razočaran jeste potpunom intelektualnom demobilisanošću naše intelektualne javnosti i ofrlje ocenama nečemu što niko nije video. Nisam i ne spadam u te koji će da skaču nekome po glavi, a da nešto nisam ni video. Postoji kod nas jedna armija ljudi koja je zadužena za to, da kad god se pomene da Srbija nešto treba da dobije istog sekunda kao da pancirom tuku po svemu i žele da rasture sve”, poručio je.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će ukoliko Mehanizam u Hagu prijavi Srbiju SB UN zbog nesaradnje u slučaju dvoje radikala, lično prisustvovati toj sednici SB i da će Haški tribunal dobiti odgovor kakav zaslužuje.

 

Nema komentara

Ostavite komentar