Selaković: Podrška Irana u vezi s pitanjem KiM, poljoprivreda velika šansa

Selaković: Podrška Irana u vezi s pitanjem KiM, poljoprivreda velika šansa

410
0
Podeli

Iran je država koja u međunarodnim organizacijama i forumima pruža principijelnu, stalnu i jasnu podršku pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije istakao je šef diplomatije Nikola Selaković, posle sastanka s iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem i razgovorima sa zvaničnicima te države.

Selaković je istakao da Iran pruža stalnu i jasnu podršku pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i podržava želju Srbije da se mirnim i diplomatskim sredstvima traži rešenje za pitanje Kosova i Metohije.

Ministar je dvodnevnu posetu Iranu završio sastankom s ministrom poljoprivrede Kazemom Havazijem, a prethodno je danas, razgovarao je i s predsednikom Irana Hasanom Rohanijem i predsednikom parlamenta Mohamedom Bagerom Galibafom.

Selaković je Rohaniju rekao da njemu lično veoma važna poseta Iranu i preneo mu  pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Rohani je izrazio žaljenje što ranije planirana poseta Vučića Iranu nije realizovana zbog pandemije.

Čestitke Srbiji na ozbiljnim reformama

Na sastancima su, kaže, izražene čestitke na ozbiljnim ekonomskim reformama, predsedniku Aleksandru Vučiću i Srbiji, kao i kada su u pitanju mere koje je naša država preduzela u borbi protiv kovida 19, kako na planu zaštite stanovništva, kroz lečenje, vakcinaciju, početak proizvodnje vakcine, tako i mere za očuvanje ekonomije.

Selaković je istakao i da je izražena velika spremnost za produbljivanje i unapređenje saradnje, a da je Iran ozbiljno zainteresovan da produbi saradnju u oblasti poljoprivrede sa Srbijom.

Nema komentara

Ostavite komentar