Tiodorović: Situacija se sporo poboljšava, lekari se bore za život četvorogodišnjeg dečaka...

Tiodorović: Situacija se sporo poboljšava, lekari se bore za život četvorogodišnjeg dečaka i bebe

82
0
Podeli

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da se epidemijska situacija ne poboljšava dinamikom koju su očekivali.

“Iz vanredne smo prešli u nepovoljnu, koja je jedna nijansa. To ne važi za celu zemlju, kao u Novom Pazaru i oko Novog Pazara. Imamo značajno smanjenje pozitivnih dijagnostikovanja novih slučajeva. Može se reći da imamo malo smanjenje broja prvih pregleda i da postoji smanjenje broja primljenih u bolnicu. Još imamo visok broj onih koji fatalno završe “, navodi Tiodorović.

Ima, napominje, i dece koja su u ozbiljnoj situaciji.

“Podaci govore da su oni pod kontrolom, ali su u teškoj situaciji. Ako se kaže da su neka deca u Kragujevcu, Nišu, Beogradu na respiratoru, onda to govori o njihovom stanju”, napominje Tiodorović.

Na pitanje šta zna o stanju četvorogodišnjeg dečaka koji je na respiratoru u Nišu i bebe u Kragujevcu, navodi da ne zna ništa novo, sem da se pedijatri bore za njihov život.

“Radi se u oba slučaja o stečenom oboljenju. Ta deca koja imaju predispozicije, na njih se mora posebno paziti, a njihovi roditelji treba da razmišljaju o tome da im se ne donese virus i ne napravi još veći problem nego što ga imaju”, ističe Tiodorović.

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar