U KRALJEVAČKOJ BOLNICI PREMINULE 3 OSOBE, KORONOM ZARAŽENE JOŠ 24

U KRALJEVAČKOJ BOLNICI PREMINULE 3 OSOBE, KORONOM ZARAŽENE JOŠ 24

738
0
Podeli

Prema poslednjem izveštaju ZZJZ u Kraljevu je u  poslednja 24 časa testirano  ukupno 272 uzoraka brisa. Ukupan broj novoregistrovanih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 virusom  je 24. Od početka epidemije u Kraljevu ukupno  je prisustvo virusa potvrđeno kod 18.859.

Epidemiološka situacija je nešto bolja i u  Raški gde  je u poslednja 24 sata potvrđeno još 8, a u Vrnjačkoj Banji još 10 novih slučajeva korone.

Od poslednjeg izvešta u OB „Studenica“ na kovid odeljenju je hospitalizovano 40 pacijenata. Na intezivnoj i poluintezivnoj nezi je 13 pacijenata od toga je intubirano 3, na neinvazivnoj ventilaciji je 6 a na mehaničkoj ventilaciji 4 pacijenata.

Na žalost, bitku sa kovidom izgubile su još 3 osobe, i to dve iz Kraljeva, 1 iz Vrnjačke Banje.

U toku je i imunizacija protiv koronavirusa. U Hali sportova nastavlja se vakcinacija prvom  dozom  vakcine  Sinopharma,Sputnjika ,Phizera za sva punoletna lica bez termina , a uporedo druga  doza Sinopharma i Phizera zakazanih preko e-uprave.

Zaključno sa 28.aprilom ukupno je vakcinisano  58 600 osoba. Prvom dozom  33 826 osoba ,drugom dozom  24 774 osobe.

Podsećamo da se za dane praznika, u petak, subotu i nedelju neće obavljati vakcinacija. Ustaljenim redosledom nastavlja se u ponedeljak, najavili su iz Doma zdravlja Kraljevo.

Nema komentara

Ostavite komentar