DANAS JE SVETSKI DAN SLOBODE MEDIJA

DANAS JE SVETSKI DAN SLOBODE MEDIJA

516
0
Podeli

Ministarstvo kulture i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković čestitali su Svetski dan slobode medija poručivši da se svim novinarima i meijskim radnicima mora omogućiti da nesmetano rade i obavljaju svoj posao. Zaštitnik građana naglasio da je međusobna solidarnost glavni uslov za poboljšanje njihovog položaja.

Ministarstvo kulture i informisanja svim novinarima i medijskim radnicima čestita Svetski dan slobode medija napominjući da je od esencijalnog značaja da novinari, bez obzira u kojim medijima rade budu nezavisni, da izveštavaju odgovorno i profesionalno poštujući etičke standarde i principe novinarstva.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković čestitala je Svetski dan slobode medija svim novinarima i novinarkama u Srbiji. Istakla je su slobodni i nezavisni mediji ključna vrednost svakog demokratskog društva.

Sloboda medijskog izražavanja ne sme biti ugrožena, jer je od izuzetne važnosti za sve građane i građanke i zbog toga je na državi obaveza i odgovornost da te vrednosti očuva i zaštiti, saopštila je Brankica Janković.

Prema njenim rečima, nedopustivo je da novinari i novinarke budu izloženi nasilju, i neophodno je da im se omogući bezbedan rad, jer niko ne treba da bude u strahu zato što obavlja svoj posao.

Nema komentara

Ostavite komentar