VUČIĆ: DOK DIŠEM BORIĆU SE PROTIV ONIH KOJI SU SRBIJU OPLJAČKALI

VUČIĆ: DOK DIŠEM BORIĆU SE PROTIV ONIH KOJI SU SRBIJU OPLJAČKALI

756
0
Podeli

Predesednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić preneo je da je na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke bilo reči o političkoj situaciji u kojoj se zemlja nalazi, pitanju Kosova i Metohije, kao i o ekonomiji i nastavku vakcinacije.

Razgovaralo se o svemu na šta Srpska napredna stranka može da utiče kao najjača politička partija na političkoj sceni, rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će već od petka krenuti na teren, među građane, po selima, kako i se povećao broj vakcinisanih.

“Ja sam kao predsednik ponudio, i to je prihvaćeno, idem ja, a zatim će i Ana Brnabić ići, na teren po selima, da pozivamo ljude da ubrzamo vakcinaciju”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je po pitanju broja vakcinisanih danas nešto bolje nego juče.

“Verujem da će svaki dan biti bolje, jer je to uslov za ekonomski oporavak , da firme rade i da stopom rasta možemo da se takmičimo sa najsnažnijima”, rekao je Vučić.

Preneo je i da je bilo reči o predstojećem dijalogu u Briselu, čiji se nastavak očekuje sredinom ili krajem juna.

“Upoznao sam članove sa svim kroz šta smo prošli. Biće važnih sastanaka u narednom periodu, na neke će ići premijerka, na neke ja, da predstavimo zemlju na najbolji način”, rekao je Vučić.

Dodao je i da će se uskoro sastati u Briselu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Dugo se nisam obradovao pismu, kao ovom fon der Lajen

Vučić je potvrdio da je dobio pismo predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, u kojem je izrazila podršku projektu izgradnje i obnove pruge od Beograda do granice sa Severnom Makedonijom.

“Dobio sam izuzetno pismo Ursule fon der Lajen, koje se tiče mog boravka u Briselu i našeg dogovora za izuzetno važan, strateški projekat, prugu Beograd-Niš-granica sa Severnom Makedonijom”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da taj projekat menja sliku Srbije, i zahvalio fon der Lajen na tom pismu.

“Dugo se nisam nekom pismu tako i toliko obradovao, naročito kada dolazi iz Evropske unije”, dodao je Vučić.

Pozvao sam Šapića na ujedinjenje

Vučić je preneo da je podneo predlog Predsedništvu Srpske napredne stranke, koji je jednoglasno prihvaćen, da se formira radna grupa koja će krenuti u razgovore sa SPAS Aleksandra Šapića oko ujedinjavanja u jednu političku stranku.

“Mi ćemo uputiti sutra poziv Šapiću na razgovore i prisustvovaću lično tom sastanku i verujem da u narednih mesec dana možemo da dođemo do ujedinjenja u jednu političku opciju”, rekao je Vučić.

Rekao je da ne želi da se dobija medijski prostor tako što će da budu podeljeni na 500 grupa, već da odgovornim pristupom pokušaju da ljudima pokažu snagu, a ne šareniš i bućukuriš.

“To je za nas važno i tu prilazimo iskreno i punog srca, verujemo da time širimo front slobodarske i nezavisne i suverene Srbije. Širimo front snaga koje su raspoložene za nastavak velikih i ozbiljnih promena u našem društvu koje mogu da pobede za budućnost Srbije i koje mogu da nastave onakav rast i prosperitet i politiku vakcina i oko novih puteva pruga i svega drugog”, rekao je Vučić.

Takođe, rekao je da su danas razgovarali i o drugim temama i zakazali sednicu Gradskog odbora Srpske napredne stranke, gde će govoriti o novim kadrovskim rešenjima i na kojoj će biti zakazana skupština stranke koja će se održati u oktobru.

Kako ide borba za opstanku ligi, bolje da ne gledaju

Vučić je izrazio nadu da će Krizni štab na sutrašnjoj sednici doneti odluku o popuštanju epidemioloških mera.

Vučić je, inače, i ranije danas zamolio Krizni štab da razmotri otvaranje ugostiteljskih objekata bez bašti od petka.

Vučić je nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke, upitan o otvaranju stadiona, na kojima je publika zabranjena, odgovorio:

“Da sačekamo još malo… I da budem iskren, kako je krenula borba za opstanak u ligi, bolje da ljudi ne gledaju ništa, od sramote. I to ćemo morati da počistimo sve. Tačka”.

Neću odstupiti dok dišem da se borim za Srbiju

Vučić je izjavio da je jedan od snažnih motiva koji ga drži na čelu Srpske napredne stranke je da pruži otpor onima koji su rušili i pljačkali Srbiju.

Vučić je posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke to rekao odgovarajući na pitanje N1 TV šta je sa najavom da će podneti ostavku na čelo stranke i ko bi mogao da bude njegov najbolji naslednik.

“Dok hodam, postojim dišem boriću se protiv onih koji su našu zemlju opljačkali, protiv tih kojima sam postao mora”, rekao je Vučić.

Naveo je i da je jedan od razloga zašto nije podneo ostavku i neće, kako je rekao, bar do stranačke sednice skupštine je rešenost da doprinese borbi protiv kriminalaca i tajkuna koji su razarali zemlju.

“Nastaviću takvom snagom, žestinom borbenošću i energijom da pokažem da Srbija može da bude slobodna i da ne mogu više da je pljačkaju”, rekao je Vučić.

Razume da je opsesija tajkunima Đilasu i Šolaku.

U oktobru predstavljanje novog tima Srpske napredne stranke za izbore 2022.godine

Vučić je najavio da će na skupštini te stranke u oktobru biti predstavljen novi tim za predstojeće izbore na više nivoa u proleće 2022. godine.

“Mi ćemo na skupštini stranke, a do skupštine ćemo održati i unutarstranačke izbore, i u oktobru ćemo izaći sa novim timom, koji ćemo predstaviti građanima za predstojeće izbore na više nivoa koji će biti održani na proleće 2022. godine”, rekao je Vučić posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke.

Vreme nam nije saveznik za rešenje pitanja Kosova i Metohije

Vreme nam nije saveznik za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, poručio je Vučić i dodao da oni koji najavljuju tužbe za genocid i prete zahtevom za ratnu odštetu time jasno govore da ne žele dijalog.

Vučić je, na pitanje da li nam je vreme saveznik u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, kratko odgovorio:

“Nije. Svi misle da jeste, ali ja mislim da nije”.

Upitan da li je moguće doći do kompromisa, dok određeni centri moći ne samo da podržavaju Prištinu već je instruiraju šta da radi, Vučić je istakao da se plaši da oni koji najavljuju tužbe za genocid i najavljuju zahteve za ratnu odštetu, jasno govore da im nije stalo do dijaloga.

“Oni koji pričaju svaki dan samo o tome, a ne bi o Zajednici srpskih opština, a reč je o raznim međunarodnim akterima i koji kažu ne smeju da se menjaju granice, a, jedine granice koje bi da menjaju su granice Srbije, samo što neće to da nazovu tim imenom… Takvima ću svakog dana da odgovaram”, konstatovao je Vučić.

Vučić je istakao i da je njegovo pitanje, kada se kaže da je to urađeno zbog “humanitarne katastrofe”, zar nije bila veća humanitarna katastrofa u Avganistanu, Siriji , Iraku, a nijednoj od tih zemalja nisu menjane granice, već samo Srbiji.

“Na to nemate odgovor… Moramo da se pomirimo sa tim da imamo dvostruke aršine i različite standarde. Imam hrabrosti da im to kažem u lice. NJihov odgovor je uvek taj, ”jeste, ali ti, Aleksandre, dobro znaš šta je politika, koliko je Srbija mala, a mi veliki i moćni…”. Odgovor je da da sve razumem, i onda gleda šta da izvuče najbolje i najviše za zemlju…”, rekao je Vučić.

Izvor: sns.rs

Nema komentara

Ostavite komentar