Krizni štab doneo nove mere – od petka se otvaraju restorani i...

Krizni štab doneo nove mere – od petka se otvaraju restorani i u zatvorenom

725
0
Podeli

Tiodorović: Od petka se otvaraju restorani i u zatvorenom uz poštovanje mera
Dr Branislav Tiodorović izjavio je nakon sednice Kriznog štaba da su svi zajedno doneli vrlo jasnu odluku da se kafići, restorani puste i u zatvorenom, ali samo do 50 odsto iskorišćenosti prostora. Mora se, kaže, poštovati metar i po do dva razdaljina između korisnika, ali da neće biti muzike.

“Virus je tu i moramo biti svesni da s njim nismo završili”, kaže Tiodorović.
“Radno vreme ugostiteljskih objekata u zatvorenom do 22 sata, svaka muzika prestaje u 18”
Dr Tiodorović je naglasio da će se sve ostalo procenjivati sledeće nedelje.  “Da vidimo realno kakva je situacija i da svi želimo da bude mirnije i vrlo važno, imamo i dalje visok broj onih koji završavaju fatalno”, kaže Tiodorović.

Napominje da se to primenjuje od sutra.

“Da mogu raditi i zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata, podvlačim samo pod uslovima koji su utvrđeni. Biće stroga kontrola, a zalažemo se i za rigoroznu primenu kažnjavanja”, naglasio je Tiodorović. Ugostiteljski objekti će, kaže, raditi do 22 časa.

“Podsećam, prestaje svaka muzika posle 18 sati”, ističe Tiodorović.
Tiodorović: Ostaje zabrana okupljanja više od pet osoba na jednom mestu
Dr Branislav Tiodorović je naveo da ima onih koji će morati da dobro obrazlože svako okupljanje više od pet ljudi.
“Nema okupljanja više od pet osoba na jednom mestu, uz poštovanje razdaljine, maske i dezinfekciju”, naglasio je Tiodorović.
“Svaka odluka o pogodnostima za vakcinisane mora biti u skladu sa medicinskim merama i pravnim normama”
Dr Tiodorović napominje da svaka odluka u smislu benefita za vakcinisane mora biti u skladu sa medicinskim merama i sa pravnim normama.

“Moramo omogućiti, na tome se radi, da i oni koji se nisu mogli vakcinisati iz opravdanog razloga mogu koristiti određene benefite uz negativan pi-si-ar nalaz ili antigenski test. Razmišlja se o tome, moramo poštovati ljudska prava u celini”, navodi Tiodorović.
“Mere se moraju popuštati oprezno i u skladu sa podacima”
Na pitanje da li građani mogu da očekuju u narednom periodu sveobuhvatan plan o koracima u narednom periodu, dr Tiodorović navodi da oprezno moraju da se popuštaju mere na osnovu podataka.
“Sve što ćemo uraditi narednih dana ili nedelja, biće zasnovano na egzaktnim podacima koje dobijamo iz zdravstvenog sistema, od kolega na najtežem poslu i onih ocena koje imamo od svih službi koje rade u toj oblasti. Verujem da ćemo imati konkretizaciju toga za nekih 15 do 20 dana. I sada razmišljamo da pokušamo da planiramo. Ništa se u ovoj oblasti ne može planirati. Sve je zasnovano na tome da li će ljudi poštovati mere”, rekao je Tiodorović.

Nema komentara

Ostavite komentar