Najvažniji mir, a novi Jasenovci, Oluje neće nam se više dogoditi

Najvažniji mir, a novi Jasenovci, Oluje neće nam se više dogoditi

623
0
Podeli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u memorijalnom kompleksu Donja Gradina, da je Srbima važan mir, da moramo biti deo međunarodne zajednice, uprkos licemerju , ali da čuvajući sećanje na zločin sprečavamo da se ovakav zločin, kao što se dogodio na ovom prostoru u NDH, ne ponovi. Novi Jasenovci i Oluje neće se više dogoditi našem narodu, poručio je Vučić.

„Imamo obavezu da govorimo, jer se ovakav zločin može sutra dogoditi bilo kom drugom. Moramo da ga sprečimo na vreme upravo ukazujućina ono što se dogodilo nama, ali ne štedeći sebe, govoreći kada smo mi grešili i pravili zločine“, naglasio je Vučić u obraćanju.

Sećanje i priča o zločinu jedini je način da se taj zločin ne ponovi, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Donjoj Gradini i dodao da je upravo danas tamo – da pokaže poštovanje za žrtve, ali i da se stradanje Srba više ne ponovi.

“Teško je ne ostati nem nad ovim kostima nabijenim u plitku zemlju, ne osetiti nemoć nad zločinom nad celim jednim narodom i verom. Zločinom istrebljenja, sistemskim i konačnim, smišljenim zbog teorije tla i krvi i ubeđenja da neko ima pravo na život, a neko ne”, rekao je Vučić.

Nema komentara

Ostavite komentar